«Κόντρα» για την αποκατάσταση των ζημιών από την κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας

«Κόντρα» για την αποκατάσταση των ζημιών από την κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει το Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας για εκδικητική στάση - Τι απαντά ο ίδιος

14
Ιανουαρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε «ξέφραγο αμπέλι» άφησε να μετατραπεί το 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας η διεύθυνση του σχολείου, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας υποστηρίζοντας ότι αρνήθηκε να προβεί στις απαραίτητες επισκευές μετά την κατάληψη του σχολείου με σκοπό να πληρώσουν τις ζημιές που έγιναν οι μαθητές.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου κ. Σγούρος το διαψεύδει, τονίζοντας ότι δεν ζήτησε κάτι τέτοιο, καθώς πρόκειται για ανήλικα παιδιά. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κατάληψη του διδακτηρίου ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ, ενώ αν και ένα σημαντικό μέρος αυτών έχουν αποκατασταθεί, παρά την περιορισμένη οικονομική δυνατότητα του σχολείου, ωστόσο υπολείπονται ακόμη πολλά να γίνουν.

«Δεν ζήτησα από τους μαθητές να πληρώσουν τις ζημιές, καθώς είναι ανήλικοι, υπεύθυνοι είναι όμως οι γονείς και με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου προβλέπεται ότι ο Σύλλογος Γονέων μπορεί να καλύψει. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει συσταθεί», τόνισε στην «Ε» προσθέτοντας ότι από την κατάληψη καταστράφηκαν τζάμια και πόρτες, αχρηστεύθηκαν πυροσβεστήρες, λουκέτα, internet, τηλέφωνα, ενώ υπάρχει έλλειψη σε 50 καρέκλες και τουλάχιστον 20-30 θρανία για τα οποία γίνεται απογραφή προκειμένου να ζητηθούν από τον ΟΣΚ.

Διευκρίνισε ότι τα μαθήματα γίνονται κανονικά στο διδακτήριο, επισημαίνοντας ότι οι κτιριακές επισκευές που εκτελέστηκαν, είχαν να γίνουν για χρόνια, όπως εργασίες μονώσεων, οι οποίες παρότι είναι στην ευθύνη της Σχολικής Επιτροπής και του Δήμου Κ.Κέρκυρας έγιναν τελικώς με χρήματα που δόθηκαν από το σχολείο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει το Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες προς το σωματείο, φερόμενος εκδικητικά απέναντι στους μαθητές, οι οποίοι έκαναν κατάληψη στο σχολείο, αρνήθηκε να προβεί στις απαραίτητες επισκευές, (με σκοπό να πληρώσουν οι μαθητές τις όποιες ζημιές έγιναν) και άφησε το σχολείο «ξέφραγο αμπέλι» για ένα ολόκληρο μήνα με σπασμένο εξωτερικό παράθυρο και εσωτερικές πόρτες που οδηγούσαν κατευθείαν στην κλειδοθήκη του σχολείου!

«Έτσι, μέσα στο διάστημα της εκ μέρους του απραξίας, τρεις φορές άγνωστοι έχουν εισβάλλει στο σχολείο προβαίνοντας σε καταστροφές σε διάφορους χώρους του σχολείου, ενώ την τελευταία φορά σημειώθηκε και κλοπή στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Ο Διευθυντής, ο οποίος κατά τα άλλα κόπτεται για την σωστή λειτουργία του σχολείου, είναι κατά την εκτίμηση μας ο μοναδικός υπαίτιος για τα παραπάνω, αφού ως υπεύθυνος για την κατάσταση του σχολείου, δεν προχώρησε ούτε στις στοιχειώδεις επισκευές. Επισκευές οι οποίες ήταν απαραίτητες, προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο αγνώστων, παρά τις συνεχόμενες προφορικές και γραπτές επισημάνσεις εκπαιδευτικών του σχολείου. Να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από τον ακριβό εξοπλισμό που υπάρχει σε όλους τους χώρους του σχολείου, ειδικά στο χώρο του εργαστηρίου Φ.Ε. υπάρχουν και αντιδραστήρια, τα οποία θα μπορούσαν αν χρησιμοποιηθούν για να προκληθούν ακόμα μεγαλύτερες φθορές στο σχολείο .

Ο «άριστος» Διευθυντής (αφού στην αποτίμηση της σχολικής μονάδας βαθμολόγησε ο ίδιος τον εαυτό του με άριστα -4- ενώ το Σύλλογο Διδασκόντων με- 2-) δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ λόγω των προσβλητικών συμπεριφορών του απέναντι σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και των αυθαιρεσιών στο τρόπο διοίκησης του σχολείου.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έβρισε εκπαιδευτικό του σχολείου με χυδαίο και απαξιωτικό τρόπο. Ενώ στα πλαίσια του αυθαίρετου και αυταρχικού τρόπου που διοικεί το σχολείο όλο αυτό το διάστημα αρνείται να παραδώσει εδώ και πέντε μήνες μια ευρύχωρη αίθουσα του σχολείου κρατώντας τα παιδιά στοιβαγμένα σε πολύ μικρότερες αίθουσες παρά τα συνεχόμενα αιτήματα εκπαιδευτικών και μαθητών εν μέσω πανδημίας για αποσυμφόρηση συγκεκριμένων τμημάτων, χωρίς καμία επί της ουσίας αιτιολόγηση.

Καλούμε τον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛνα αναλάβει τις ευθύνες και το ρόλο που του έχει ανατεθεί ως Διευθυντής και να σταθεί με παιδαγωγικό τρόπο και ενσυναίσθηση απέναντι στους μαθητές του σχολείου του και με συναδελφικότητα απέναντι στους εκπαιδευτικούς και στο απαιτητικό τους έργο. Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τη Διοίκηση, η οποία ενώ γνωρίζει, δεν παίρνει θέση απέναντι σε τέτοιου είδους αντισυναδελφικές συμπεριφορές και να σταματήσει να διαιωνίζει μια ήδη προβληματική κατάσταση ή να κωφεύει μπροστά σε στάσεις και συμπεριφορές της Διεύθυνσης του σχολείου, οι οποίες έχουν τραυματίσει τη λειτουργία και την εκπαιδευτική διαδικασία σε αυτό».

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ