Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τα κενά στα σχολεία

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
13 Ιανουαρίου 2022 / 09:52

«Το Υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο άνοιξε τα σχολεία χωρίς κάνενα μέτρο για την ασφάλειά μας, προσπαθεί να καλύψει τα κενά των νοσούντων εκπαιδευτικών «εκ των ενόντων» όπως δήλωσε στη συνάντηση με τα Δ.Σ. των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

Με αφορμή την αναμενόμενη  δυσλειτουργία και τα κενά που δημιουργούνται στα σχολεία λόγω της έξαρσής της πανδημίας και με δεδομένο ότι, αν κάτι κράτησε κάτι τα σχολεία στην πανδημία όρθια ήταν η αυταπάρνηση και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών, υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά τα αυτονόητα:
 
- Καμιά παραβίαση του διδακτικού μας ωραρίου δεν γίνεται ανεκτή. Σε περίπτωση που απουσιάζει κάποιος συνάδελφος ζητάμε από την διεύθυνση να προχωρήσει στην αναμόρφωση του προγράμματος.
 
- Καμία υπερωρία δεν υποχρεωνόμαστε να κάνουμε, εκτός και αν εγγράφως, με ειδική απόφαση, μας επιβληθεί από το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Είναι αυτονόητο ότι η αναπλήρωση θεωρείται διδακτική και όχι εξωδιδακτική εργασία.

- Αναρρωτική άδεια σημαίνει ότι δεν έχουμε καμία υποχρέωση να παρέχουμε κανενός τύπου εργασία στην υπηρεσία που ανήκουμε.
  
Το Υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο άνοιξε τα σχολεία χωρίς κάνενα μέτρο για την ασφάλεια και την υγεία μας, όχι μόνο έχει αφήσει ακάλυπτα 3500 κενά στη Β΄βαθμια εκπαίδευση από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προσπαθεί να καλύψει τα κενά των νοσούντων εκπαιδευτικών «εκ των ενόντων» όπως δήλωσε στη συνάντηση με τα Δ.Σ. των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ. Δε θα καλύψουμε για μια ακόμα φορά τις «τρύπες» του Υπουργείου που έχει αφήσει ανυπεράσπιστους μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση με προσλήψεις εκπαιδευτικών!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μέτρα για ασφαλή σχολεία

Η υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας