Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία με λήψη μέτρων ζητούν οι εκπαιδευτικοί (video)

ΕΛΜΕ
12 Ιανουαρίου 2022 / 15:18

Ενέργειες για «σπάσιμο» τμημάτων έγιναν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς λέει η Δ/νση ΠΕ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την λήψη μέτρων για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία ζήτησαν σήμερα το μεσημέρι δάσκαλοι και καθηγητές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από την πρώην νομαρχία, στην καρδιά της Κέρκυρας.

Οι εκπαιδευτικοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμμετοχής του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ Κέρκυρας κατήγγειλαν την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση αναφορικά με τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων μετά τις εορτές, χωρίς καμία προστασία για μαθητές και εκπαιδευτικούς έναντι της πανδημίας του κορονοϊού και των μεταλλάξεων του.

«Για μια ακόμη φορά κατά την διάρκεια των δυο χρόνων πανδημίας, η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία χωρίς να πάρει κανένα μέτρο. Το μόνο μέτρο που πήρε είναι ένα self test παραπάνω για την πρώτη εβδομάδα. Είδαμε τα κρούσματα πόσο αυξημένα ήταν την πρώτη ημέρα μετά από 15 ημέρες διακοπών και τα κρούσματα να συνεχίζονται και να μην είναι λίγα σε σχέση με την περίοδο προ εορτών», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχιλλέας Καπετάνιος κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για το διάστημα που θα ακολουθήσει.

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την έκδηλη ανησυχία τους χαρακτηρίζοντας τα σχολεία ως εστίες υπερμετάδοσης του ιού, ενώ στηλίτευσαν το γεγονός ότι, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για τις συνέπειες της πανδημίας στους μαθητές.

Τι ζητούν

Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν μεταξύ άλλων την λειτουργία τμημάτων με 15 μαθητές, προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικών και καθαριστριών, δωρεάν μοριακά τεστ για όλους, έκτακτη χρηματοδότηση για αναλώσιμα, αύξηση των δρομολογίων που μεταφέρουν τους μαθητές, δραστική περικοπή της ύλης, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της ΕΒΕ.

«Οι τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας των σχολείων αποδεικνύουν ότι τα κενά εκπαιδευτικών στη χώρα είναι χιλιάδες, το μάθημα γίνεται μετ’ εμποδίων και δεν μπορούν να καλυφθούν εκ των ενόντων», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης.

Αναφορικά με τις προσλήψεις που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών που νοσούν τόνισαν ότι πρόκειται για ένα ψέμα, καθώς οι αναπληρωτές αυτοί έρχονται να καλύψουν κενά που προέκυψαν από 1η Σεπτεμβρίου.

Τι λέει η Διεύθυνση ΠΕ Κέρκυρας

Σύμφωνα πάντως με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, ενέργειες για το «σπάσιμο» τμημάτων έγιναν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπου ήταν εφικτό και υπήρχαν διαθέσιμοι χώροι διδασκαλίας.

Πηγές της Διεύθυνσης αναφέρουν ότι η πλειονότητα των τμημάτων αποτελούνται από 24 μαθητές και κάτω, ενώ το «σπάσιμο» ενός τμήματος βάσει νομοθεσίας πραγματοποιείται από 25 μαθητές και άνω. Ωστόσο «αγκάθι» παραμένει η εύρεση χώρων ειδικά στην πόλης της Κέρκυρας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ