Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά το έργο ανάπλασης του Άλσους της Γαρίτσας-Ανεμομύλου

Ανάπλαση
12 Ιανουαρίου 2022 / 14:37

Ποιες εργασίες προβλέπεται να γίνουν - Ξεκινούν άμεσα με συνολική προθεσμία εκτέλεσης τους 15 μήνες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη σύμβαση του έργου διαμόρφωσης και ανάπλασης του Άλσους της Γαρίτσας -Ανεμομύλου υπέγραψε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με την ανάδοχο εταιρεία. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.080.000,00 ευρώ και οι εργασίες ξεκινούν άμεσα με συνολική προθεσμία εκτέλεσης 15 μήνες. Την ικανοποίησή της για την θετική αυτή εξέλιξη εξέφρασε με δήλωσή της η Δήμαρχος Μ. Υδραίου.
           
Αντικείμενο του έργου είναι η Ανάπλαση του Άλσους Γαρίτσας - Ανεμομύλου  με παρεμβάσεις ήπιας μορφής που έχουν στόχο την αναζωογόνηση και την ανάπλαση του άλσους  ώστε να είναι λειτουργικό και προσιτό. Η παρέμβαση που θα υλοποιηθεί αφορά σε σειρά ενεργειών αρχίζοντας από την θέση όπου βρίσκεται το μνημείο «Κολώνα Ντάγκλας» έως την περιοχή του «Ναυτίλου» και παρεμβάλλεται κατά μήκος του κόλπου της Γαρίτσας και των ομώνυμων γειτονιών Γαρίτσας και Ανεμόμυλου. Ειδικότερα:
 
Άλσος Γαρίτσας
           
Προβλέπεται να υλοποιηθεί σημειακή τροποποίηση της εσωτερικής διαδρομής πεζοδρόμου άλσους Γαρίτσας.  Επίσης, οργάνωση πλατώματος ανάπαυσης και παιχνιδιών από την εσωτερική πλευρά της υφιστάμενης γεφυρούλας, εργασίες βελτίωσης της υφιστάμενης παιδικής χαράς, κατασκευή νέας πίστας σκειτ, βελτίωση υπάρχοντος γηπέδου καλαθοσφαίρισης, τοποθέτηση έξι οργάνων γυμναστικής ενηλίκων, εργασίες επισκευής και ανακατασκευής του κτιρίου των τουαλετών, αντικατάσταση των σιδερένιων πάγκων με νέους, πλήρης αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και του δικτύου, τοποθέτηση νέων κάδων απορριμάτων, ανακατασκευή της πλακόστρωσης στο παραλιακό πεζοδρόμιο της Γαρίτσας, αναβάθμιση χώρων πρασίνου, τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και τοποθέτηση παγκακιών στο χώρο με τον χλοοτάπητα νότια της πίστας Σκέιτ.

Άλσος Ανεμομύλου
           
Προβλέπεται να υλοποιηθεί σημειακή τροποποίηση εσωτερικής διαδρομής πεζοδρόμου άλσους Ανεμομύλου, εργασίες βελτίωσης της υφιστάμενης παιδικής χαράς, κατασκευή νέων καθιστικών, πλήρης αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σύμφωνα με την μελέτη Η/Μ και αντικατάσταση των κάδων απορριμάτων.
           
Επίσης, προβλέπεται κατασκευή γηπέδων του παιχνιδιού Bocce, τοποθέτηση δύο τραπεζιών για επιτραπέζια αντισφαίριση-Πιγκ-Πογκ, διαμόρφωση χώρου εκδηλώσεων για προβολές/ διαλέξεις κλπ με κατασκευή τριών κερκίδων χαμηλού ύψους, τοποθέτηση έξι οργάνων γυμναστικής ενηλίκων, εργασίες επισκευής και ανακατασκευής του κτιρίου των τουαλετών, τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και εργασίες πρασίνου.
           
Σημειώνεται ότι η πράξη θα υλοποιηθεί με τρία υποέργα τα οποία αφορούν τη Διαμόρφωση – Ανάπλαση άλσους Γαρίτσας- Ανεμομύλου, την προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του άλσους Γαρίτσας- Ανεμομύλου και την Σωστική Αρχαιολογική Έρευνα.

Μ. Υδραίου: Σπουδαίο έργο σε εμβληματικό σημείο της πόλης μας

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη θετική αυτή εξέλιξη επισημαίνοντας ότι το έργο αυτό αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Όπως επεσήμανε, η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη και η παρούσα δημοτική αρχή κατέβαλε ιδιαίτερη προσπάθεια για την ολοκλήρωση σειράς ενεργειών που προβλέπονταν (μελέτες, αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις, διαγωνιστική διαδικασία) προκειμένου το έργο αυτό να συμβασιοποιηθεί.  

Η κ. Υδραίου τόνισε ότι η ανάπλαση του Άλσους Γαρίτσας αποτελεί ένα “στοίχημα” για την δημοτική αρχή επισημαίνοντας στον ανάδοχο του έργου την ανάγκη άρτιας εκτέλεσης των προβλεπόμενων εργασιών, του χρονοδιαγράμματος και την ιδιαίτερη φροντίδα και ευαισθησία με την οποία πρέπει να αγκαλιάσει αυτό το έργο καθώς αποτελεί “σφραγίδα” και παρακαταθήκη για το κοινωνικό σύνολο και τον τόπο. Πρόσθεσε επίσης ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο σε ένα εμβληματικό σημείο της πόλης μας, το οποίο οι δημότες αναμένουν εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης, ευχαρίστησε τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής για τη συνεργασία με το Δήμο.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Καλόγερο, τους αρμόδιους υπαλλήλους της υπηρεσίας και τον Προϊστάμενο Πρασίνου του Δήμου για την την επίπονη προσπάθεια την οποία κατέβαλαν.

Από την πλευρά του ο ανάδοχος του έργου δήλωσε ότι θα καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ζητώντας παράλληλα την κατανόηση κατοίκων και περιοίκων για την όποια, προσωρινή, αναστάτωση από την εκτέλεση των εργασιών.