Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Λιαπάδες έγιναν το πρώτο «ψηφιακό» χωριό της Κέρκυρας

Λιαπάδες
12 Ιανουαρίου 2022 / 13:13

Στόχος να καταγραφεί η ιστορία του χωριού και να μείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη σελίδα LiapadesHistory.gr, στο Facebook  φιλοξενείται σε ψηφιακή μορφή τις 11.01.2022, η ιστορία του χωριού Λιαπάδες της Κέρκυρας.
Όπως αναφέρει ο Ιστορικός Ερευνητής Δημήτρης Ρεπούλιος, στον οποίον ανήκει η πρωτοβουλία, η έρευνα μελέτησε το σύνολο των ιστορικών κειμένων που υπάρχουν διαθέσιμα στα Γ.Α.Κ. Κέρκυρας, και χρονολογούνται από την ίδρυση του χωριού. Καταχωρούνται όλες οι δραστηριότητες των κατοίκων, και καταγράφηκε η κουλτούρα και η λαογραφία, στη διαδοχή των γενεών.

Η ύλη άρχισε να γράφεται από το 1975 χαλαρά, και από το 2008 έντονα μέχρι σήμερα. Είναι δομημένη σε 20 κεφάλαια, που παρουσιάζονται εκλαϊκευμένα, δίνοντας στους αναγνώστες, αποδεκτές απαντήσεις για όλα τα ενδιαφέροντα.

Κεφάλαια

Σε αλφαβητική σειρά παρουσιάζονται τα κεφάλαια:  Αθλητισμός, Γεωγραφία, Δημογραφία, Εκκλησία, Εκπαίδευση, Ένοπλες Δυνάμεις, Έρευνα, Ιστορία, Κοινωνία, Λαογραφία, Μουσική, Οικολογία, Παράδοση, Πολιτική, Πολιτιστικά, Σύλλογοι, Τέχνες, Τουρισμός, Υγεία, Φύση.

«Η ανάρτηση της ιστορίας των Λιαπάδων στο Internet, σηματοδοτεί τη δυνατότητα εσαεί ανάγνωσης από τις επόμενες γενιές, και τοποθετεί την έρευνα στη σφαίρα της αιωνιότητας.

Παράλληλα, εξυψώνει τη μνήμη των αγαπημένων μας προγόνων, αυτούς που αναδείχθηκαν σε τέχνες και επιστήμες, τους 16 Λιαπαδίτες που έπεσαν υπέρ πατρίδος, αυτούς που έδωσαν αίγλη στο όμορφο χωριό μας.
Οι Λιαπάδες έγιναν το πρώτο ψηφιακό χωριό της Κέρκυρας»
σημειώνει ο Δ. Ρεπούλιος.