Μήνυσε κυνηγούς που τον κτύπησαν στον Χαλικούνα

Μήνυσε κυνηγούς που τον κτύπησαν στον Χαλικούνα

Λιμνοθάλασσα Κορισσίων. Η φωτό είναι από video των Ναυαγοσωστών Κερκύρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο Αστυνομικό Τμήμα των Μπενιτσών κατέληξε το επεισόδιο ανάμεσα σε κάτοικο της περιοχής των Αργυράδων και κυνηγούς. Ο κάτοικος κατέθεσε πως δέχθηκε επίθεση όταν προσπάθησε να αποτρέψει ομάδα να κυνηγήσει, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, στην περιοχή του Χαλικούνα.

02
Ιανουαρίου / 2022

Ο ίδιος καταγγέλει χειροδικία σε βάρος του, που τον έστειλε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης.

Μάλιστα σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, πριν το επεισόδιο δεν ανταποκρίθηκε στην κλήση. Αστυνομικές πηγές επικαλούνται το δύσβατο της περιοχής μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία του περασμένου Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επιβεβαιώνονται από αστυνομικές πηγές, ο παθών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά εναντίον ανθρώπων που αναγνώρισε, στο Αστυνομικό Τμήμα Μπενιτσών. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών για την πρόκληση σωματικής βλάβης. Αναζητήθηκαν αλλά δεν εντοπίστηκαν, τουλάχιστον στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με περιοίκους της λιμνοθάλασσας Κορισσίων, το κυνήγι ενώ απαγορεύεται στην περιοχή, που είναι χαρακτηρισμένη natura, εθιμικώ δικαίω συμβαίνει μια, δυο φορές τον χρόνο.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ακόμα και το εθιμικό καταστρατηγείται. Κι αυτή κατάσταση οδηγεί σε προστριβές, όπως και αυτή την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα όπως σημείωσε πολίτης στην σελίδα «ναυαγοσώστες Κερκύρας», όταν καλείται η Αστυνομία η κλήση παραπέμπεται στη Θηροφυλακή και τούμπαλιν, έτσι που η κατάσταση τελικώς να διαιωνίζεται.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ