Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πως είναι σήμερα το πάρκο της Κέρκυρας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

πάρκο
02 Ιανουαρίου 2022 / 18:01

Μας το υπενθυμίζει σαλονικιά, «φεϊσμπουκική» επινόηση, το Πειρατολόγιο, που μας ξεναγεί στην περιοχή. Έκανε το βίντεο τον περασμένο Αύγουστο, το κοινοποίησε την Πρωτοχρονιά. Καλή χρονιά νάχουν και οι πειρατές!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Χιλιάδες κόσμου περνάνε κάθε μέρα από συγκεκριμένο σημείο της πλατείας Αριστοτέλους αλλά κανείς δε φαντάζεται ότι ένα τμήμα της ονομάζεται "Πάρκο της Κέρκυρας". Το πάρκο βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (συμβολή των οδών Εγνατίας και Χαλκέων, στη Πλατεία Δικαστηρίων) εντός της πλατείας Αριστοτέλους.

Είναι σε ένα χώρο πρασίνου με Κερκυραϊκά χρώματα σε έκταση 1.500 τ.μ. που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και δημιουργήθηκε με την συνεργασία των δύο δήμων. Φυτεύτηκαν ελιές, κουμκουάτ, κουτσουπιές (κοκκινιές). Αξίζει να σημειωθεί πως το Πάρκο Κέρκυρας, είναι ένας μόνιμος τόπο προβολής του νησιού , στην καρδιά της Β. Ελλάδας.

Τα εγκαίνια έγιναν την 7-6-2013 από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μπουτάρη και τον Δήμαρχο Κέρκυρας Ιωάννη Τρεπεκλή, παρουσία δεκάδων κερκυραϊκών συλλόγων και Φιλαρμονικής.
Πηγή: Πειρατολόγιο. Αναζητεί θησαυρούς τους οποίους αξίζει να επισκεφθείτε και τούς παρουσιάζει μέσα από μία σειρά μίνι ντοκιμαντέρ.