Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι…πρωτιές του νέου έτους στην Κέρκυρα

ΠΡΩΤΙΕΣ
01 Ιανουαρίου 2022 / 10:30
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

«Ανοιχτός» προς….διεκδίκηση εξακολουθεί να παραμένει ο τίτλος του πρώτου νεογέννητου μωρού στην Κέρκυρα για το 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, μια ώρα μετά την έλευση του νέου έτους, καθώς δέχτηκε την πρώτη κλήση για το 2022 για περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς σε προαύλιο χώρο ξενοδοχείου στα Γουβιά. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σκουπίδια, ωστόσο χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής κατασβέστηκε αμέσως.

Απαραίτητη πάντως κρίθηκε και η συνδρομή του ΕΚΑΒ. Η πρώτη κλήση που δέχθηκε για την νέα χρονιά αφορούσε σε διακομιδή ηλικιωμένου με δύσπνοια στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. 
 
Αναμένονται 
«Ποδαρικό» στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας αναμένεται να κάνει το μεσημέρι η πτήση της Olympic Air από Αθήνα. Η πτήση ΟΑ286 αναμένεται να προσγειωθεί στις 3 μ.μ.
 
Στο Λιμάνι της Κέρκυρας το πρώτο πλοίο που αναμένεται να «δέσει» για την νέα χρονιά είναι η «Αγία Θεοδώρα». Η άφιξη αναμένεται στη 1.15 μ.μ.
 
Τέλος, «ανοιχτός» προς….διεκδίκηση εξακολουθεί να παραμένει ο τίτλος του πρώτου νεογέννητου μωρού στην Κέρκυρα. Αν και το 2022 έχει ξεκινήσει να μετρά ώρες, ωστόσο μέχρι στιγμής (10.35 π.μ.) δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας τοκετός τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όσο και στην ιδιωτική κλινική.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.