Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2022 στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2022 στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Φωτό αρχείου

Κατανομή πιστώσεων ΚΑΠ για το 2022, έγκριση του προσχεδίου δράσης και προϋπολογισμός του 2022.

29
Δεκεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, η κατανομή πιστώσεων ΚΑΠ για το 2022, η έγκριση του προσχεδίου δράσης και ο προϋπολογισμός του 2022.

Υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις Κράτσα, Σπύρου και ο κ. Αλεξάκης ενώ κατά τάχθηκαν οι παρατάξεις ΑΝΑΣΑ, ΛΑΣΥ και Λαϊκή Ενότητα. Λευκό ψήφισε ο κ. Παναγιώτης Ποζίδης ενώ οι κ.κ. Σκούρτης και Δουβίτσας απείχαν κατά την ψηφοφορία της κατανομής ΚΑΠ και του Προσχεδίου Δράσης της Περιφέρειας για την επόμενη χρονιά.

Την εισήγηση του προϋπολογισμού έκανε η κυρία Μοθωναίου, χαρακτηρίζοντας τον ισοβαρή ενώ ανέφερε ότι τα αποθεματικά των ΠΕ θα είναι ικανά να καλύψουν τις όποιες ανάγκες προκύψουν. Ο Αντιπεριφερειάρχης ΤΥ Μανώλης Ορφανουδάκης οριοθετώντας την πρόοδο των τεχνικών έργων τη χρονιά που πέρασε ανέφερε ότι οι δημοπρατήσεις ανήλθαν στα 51,2 εκ ευρώ με την Κέρκυρα να δημοπρατεί έργα 28,5 εκ, η Λευκάδα 6,7, η Κεφαλονιά 3,5 και η Ζάκυνθος 12,4. Παράλληλα υπήρξαν συμβασιοποιήσεις ύψους 18 εκ. ευρώ με την Κέρκυρα να συμβασιοποιεί παρεμβάσεις 10,1 εκ, τη Λευκάδα 3,2, την Κεφαλονιά 2,2 και τη Ζάκυνθο 2,8 εκ. ευρώ.
Πηγή: ΕΡΤ