Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ύστατο «χαίρε» στον Κάρολο Παπούλια

Κάρολος Παπούλιας
29 Δεκεμβρίου 2021 / 13:17

Πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν μεταφερθεί η σορός του την Πέμπτη στο νησί των Ιωαννίνων, όπου θα γίνει η ταφή.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι, τελείται αυτή την ώρα η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. 
Πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Ναό για το τελευταίο αντίο στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν μεταφερθεί η σορός του την Πέμπτη στο νησί των Ιωαννίνων, όπου θα γίνει η ταφή.

Από τους πρώτους που έφτασαν ήταν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, άλλα στελέχη της πολιτικής σκηνής, παλιοί συνάδελφοι και φίλοΣύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης θα αποδοθούν κατά την κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια οι τιμές που προσήκουν σε αρχηγό κράτους.

Αποφασίσθηκε επίσης, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του.

Επιπλέον αποφασίσθηκε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας μέχρι και την ημέρα της κηδείας του.

Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή.

Πηγή: cnn.gr