Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δηλώσεις που άναψαν φωτιές, η θέση της ΑΕΛ

Γ ΕΘΝΙΚΗ
28 Δεκεμβρίου 2021 / 15:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά το ματς της ΑΕ Λευκίμμης με την ΑΕΠ Κοζάνη, όπου η «Βασίλισσα του Νότου» κέρδισε 4-1, ο προπονητής της ομάδας Π. Κορομπόκης έκανε δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση και ουσιαστικά κατηγόρησε τη διοίκηση για ασυνέπεια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά το ματς της ΑΕ Λευκίμμης με την ΑΕΠ Κοζάνη, όπου η «Βασίλισσα του Νότου» κέρδισε 4-1, ο προπονητής της ομάδας Π. Κορομπόκης έκανε δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση και ουσιαστικά κατηγόρησε τη διοίκηση για ασυνέπεια. Ουσιαστικά στάθηκε σε δυο γεγονότα, το ένα έχει να κάνει με την καθυστέρηση της εγχείρισης  του Κ. Κυπτίου ο οποίος ενάμιση μήνα πριν είχε κτυπήσει (ρήξη χιαστού) στο ματς με τους Σαρακηνούς (εκτός έδρας), ενώ στο δεύτερο άφησε αιχμές για καθυστέρηση στην πληρωμή των παικτών,  ενώ έκανε και μια «ατυχή» σύγκριση με ποδοσφαιριστή στη Θεσσαλονίκη που αυτοκτόνησε. Λέμε «ατυχή» γιατί αν το σκεφτεί κανείς, δεν ήταν ούτε στο μυαλό του αυτόχειρα ο προπονητής της ΑΕΛ και ο παραλληλισμός δεν νομίζω ότι είναι σωστός.

Ψάξαμε την αλήθεια και για τα δυο αυτά θέματα που κατέκρινε ο προπονητής κ. Π. Κορομπόκης, θέλοντας να δούμε τι ακριβώς ισχύει και γιατί κάποιος κάνει αυτές τις καταγγελίες, ενώ ο ίδιος μένει εκεί στη θέση του.

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Βασίλη Γαρδικιώτη, τον οποίο ρωτήσαμε αρχικά, αν ήταν ενήμερος για όσα ειπώθηκαν, αν είχε πάει ο προπονητής στη διοίκηση να αναφέρει  όλα όσα είπε, με τον κ. Γαρδικιώτη να λέει:

«Μας έκανε εντύπωση η στάση του και τα λεγόμενά του, ποτέ δεν είπε κάτι και δεν ζήτησε. Δεν υφίσταται τίποτε από όλα αυτά, λογικό είναι να οφείλεις υπάρχει κάποια φορά μικρή καθυστέρηση από ένα ερασιτεχνικό σωματείο, δεν είμαστε ΠΑΕ, μόνο ο Μαρινάκης πληρώνει στην ώρα του. Αν είναι όπως τα λέει και θεωρεί ότι αυτό αποδυναμώνει τη συγκέντρωση και την ποιότητα της ομάδας, γιατί κάθετε; Μήπως αυτός δεν είναι πληρωμένος; Υπάρχει ποδοσφαιριστής με το ακριβότερο «συμβόλαιο» και σήμερα έχει πάρει ήδη το 60% της συμφωνίας με την ομάδα. Είμαστε άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, τρέχουμε και παλεύουμε για την ομάδα για να βρίσκεται ψηλά και αυτό το ξέρουν οι παίκτες, που όλοι έμειναν στην ομάδα και φέτος. Γιατί το έκαναν;».

Ρωτήσαμε για τις αιχμές που έχουν να κάνουν με τον τραυματισμό του Κυπτίου και την καθυστέρηση του χειρουργείου, γιατί φάνηκε ότι αφέθηκε στην τύχη ο παίκτης που είναι 3-4 χρόνια τώρα στην ΑΕΛ, με την διοίκηση να τον αφήνει στην τύχη του και ο κ. Γαρδικιώτης μας διευκρίνισε:

«Εγώ προσωπικά έκλεισα γιατρούς και χειρουργείο για να γίνει η επέμβαση στο ΚΑΤ, αμέσως μετά τον τραυματισμό, μου δώσανε ημερομηνία επέμβασης στις 10 Γενάρη 2022, μου είπαν ότι δεν γινόταν πιο πριν. Όμως ο ποδοσφαιριστής μας Κ. Κυπτίου, επέλεξε να πάει στο Βόλο στους δικούς του και να κάνει εκεί (όπως και έγινε) την επέμβαση. Άλλωστε γύρω στις 10/1/2022 θα γεννήσει η γυναίκα του και ήθελε να είναι εκεί. Ήταν επιλογή του και την σεβόμαστε, για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε να του προσφέρουμε μια έξτρα οικονομική βοήθεια».

Για την πορεία της ομάδας και αν ενισχυθεί μας δήλωσε:

«Οι δηλώσεις Κορομπόκη έκαναν μεγάλο κακό στην ομάδα. Είχαμε κάνει συζητήσεις με πέντε ποδοσφαιριστές για να έλθουν το Γενάρη, οι τρεις, άλλαξαν απόφαση και δεν θέλουν τώρα να έλθουν. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε  τουλάχιστον τρεις μεταγραφές, ήδη ήλθε στη Λευκίμμη ο πρώτος παίκτης, ένας 18χρονος από την Βόρεια Ελλάδα. Παλεύουμε και θέλουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην Γ΄ Εθνική, έχουμε βατό πρόγραμμα στη συνέχεια,  ελπίζω και πιστεύω ότι  θα το πετύχουμε».

Η δική μας εκτίμηση είναι πως σε μια πολύ δύσκολη χρονιά από όλες τις απόψεις, η μάχη που δίνει η διοίκηση της ΑΕΛ πρέπει να τύχει σεβασμού, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερα ισχυρός οικονομικά παράγοντας, ώστε στην μεγάλη ανάγκη να συνδράμει. Ξέρουμε πολύ καλά, πόσο δύσκολο είναι να σταθεί μια ομάδα στη Γ΄ Εθνική, με ελάχιστα έσοδα και αυξημένα έξοδα φέτος. Σχεδόν όλα τα εκτός έδρας ματς  χρειάζονται διανυκτέρευση  που πρέπει να κάνει η ομάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ και οι τέσσερις αγώνες για το θεσμό του κυπέλλου ήταν ένα μεγάλο επιπλέον έξοδο.

Σίγουρα όταν ένας ποδοσφαιριστής φεύγει από τον τόπο του, λογικό είναι να θέλει να πάρει αυτά που συμφώνησε, αλλά μια μικρή καθυστέρηση είναι μέσα στη λογική της αδυναμίας να καλυφθούν τα πάντα στις ημερομηνίες που πρέπει. Όχι ότι αυτό αθωώνει τους πάντες, αλλά εκτιμούμε ότι τέτοια θέματα τα συζητάει και τα λύνει η «οικογένεια της ΑΕΛ». Όταν όλα αυτά δε βγαίνουν στη φόρα τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν βοηθάνε. Και η ΑΕΛ για να σταθεί θέλει στήριξη από όλους.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια