Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαδικτυακό αφιέρωμα στον Λουκιανό Ζαμίτ, από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών

Λουκιανός Ζαμίτ
28 Δεκεμβρίου 2021 / 09:49

Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών - Μουσείο Σολωμού Κερκύρας, τιμά το αρχαιότερο μέλος της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών - Μουσείο Σολωμού Κερκύρας, πιστή στο εορταστικό κλίμα των ημερών, τιμά το αρχαιότερο μέλος της και ανελλιπώς από το 1962 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Λουκιανό Ζαμίτ, και σας προσκαλεί στην εκδήλωση: 
 
Διαδικτυακό Αφιέρωμα στον Λουκιανό Ζαμίτ.
 
Ο Λουκιανός Ζαμίτ "αυτοσυστήνεται" μέσα από την αυτοβιογραφική του αφήγηση με τίτλοΑυτοσύσταση, και μας διαβάζει το νέο του διήγημα με τίτλο: Το Τέλος Ενός Φίλου.
 
Το αφιέρωμα θα μεταδοθεί την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου του 2021 στις 8:00 μμ,
από τη ζωντανή ροή του καναλιού μας στο youtube.
 
Για να παρακολουθήσετε ακολουθήστε τον σύνδεσμο :
youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCtBA3dtIPWaUF8xyvYiyD2A/featured
 
 Το τιμώμενο πρόσωπο
 
Ο Λουκιανός Ζαμίτ γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 29 Ιανουαρίου 1931. Από νωρίς είχε δείξει ιδιαίτερη αγάπη για τον αθλητισμό, ιδιαίτερα σε δρόμους παρατεταμένης ταχύτητας, με σημαντικές επιδόσεις. Υπηρέτησε στην Αεροπορία και επιλέχθηκε με το 13ο Σμήνος Μεταφορών, που στάλθηκε στην Κορέα, λόγω ειδικότητας αλλά και γνώσεων της αγγλικής.

Όταν απολύθηκε, προσλήφθηκε στην Εμπορική Τράπεζα, όπου εργάστηκε 33 χρόνια. Στο σχολείο, με αφορμή μιαν έκθεση ιδεών, άρχισε ν’ ασχολείται με τη λογοτεχνία, κι αργότερα άρχισε να δημοσιεύει διηγήματα σ’ εφημερίδες και περιοδικά.

Το πρώτο του βιβλίο είχε τίτλο «Μιντόρι» (1955), μια νουβέλα- παραλλαγή της «Μπατερφλάι», με επιμέλεια του Κώστα Δαφνή, ιδρυτή της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών. Το 1958 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Η πρώτη μέρα ενός ανθρώπου», και αργότερα με τη μελέτη του «Η οικονομία της Επτανήσου επί Αγγλικής Προστασίας» (1815-1864) εγκαινιάστηκε η εκδοτική σειρά «Δημοσιεύματα Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών», χάρη στην πολύτιμη φιλία του με τον Κώστα Δαφνή.

Το πιο σύγχρονο βιβλίο του, αφού προηγήθηκαν δεκάδες, είναι η νουβέλα «Ο άρχοντας και η λιομαζώχτρα», (σειρά της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών «Κερκυραίοι δημιουργοί», 2020). Το διήγημα «Το τέλος ενός φίλου»  που αφηγείται στο παρόν αφιέρωμα δεν έχει εκδοθεί ακόμη.