Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρόγραμμα των play out για τον Φαίακα

ΦΑΙΑΚΑΣ
27 Δεκεμβρίου 2021 / 16:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελείωσε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που πήρε μέρος ο Φαίακας, της Handball Premier και στους δυο ομίλους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελείωσε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος  που πήρε μέρος ο Φαίακας, της Handball Premier  και στους δυο ομίλους. Η ομάδα του νησιού μας με 2 νίκες και δέκα ήττες μπήκε σε περιπέτειες και γιο να συνεχίσει στην κατηγορία θα πρέπει στα μπαράζ που θα ακολουθήσουν να κάνει την υπέρβαση.

Με την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος, βγήκε και η ειδική βαθμολογία των ομάδων που θα συνεχίσουν σε δυο ομίλους, ένας για play off και ο άλλος για play out, με βάση την προκήρυξη. Έτσι θα έχουμε:

Για play off  μπήκαν οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, παίρνοντας τους βαθμούς των μεταξύ τους αγώνων και θα αναμετρηθούν με τις ομάδες του άλλου ομίλου σε διπλούς αγώνες για να βγει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα «βγουν» στην Ευρώπη.   

Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που πάει με το προβάδισμα στην πρώτη θέση καθώς πέτυχε το απόλυτο στον β’ όμιλο και θα ξεκινήσει με 12 βαθμούς, έχοντας πίσω του την ΑΕΚ με 10. Οι δυο τους θα αναμετρηθούν στην πρεμιέρα της β’ φάσης του πρωταθλήματος (μένει να ανακοινωθεί η ημερομηνία της πρεμιέρας).

Βαθμολογία στα play off

ΠΑΟΚ               12

ΑΕΚ                  10

Ολυμπιακός    8

Αερωπός         7

Δράμα                         5

Ιωνικός Ν.Φ.    4

Διομήδης        2

Πυλαία            0

 

Για play out  μπήκαν οι τρεις  τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου, παίρνοντας τους βαθμούς των μεταξύ τους αγώνων και θα αναμετρηθούν με τις ομάδες του άλλου ομίλου σε διπλούς αγώνες. Στο τέλος από τις έξι ομάδες θα μείνουν στην κατηγορία η 1η και η 2η του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από κει και κάτω θα υποβιβαστούν (4 συνολικά ομάδες). Εδώ θα δώσει τη μάχη του ο Φαίακας, με την κατάταξη να είναι:

Βαθμολογία στα play out

Δούκας            7

Αρης Ν.           5

Φίλιππος Βερ. 4

Ζαφειράκης     4

Φαίακας          4

Σαλαμίνα         0

Με βάση την κατάσταση ο Φαίακας πρέπει οπωσδήποτε να πάρει όλα τα εντός έδρας ματς, να νικήσει στη Σαλαμίνα στην πρεμιέρα και θα χρειαστεί ακόμη μια ισοπαλία ή μια νίκη στη Νίκαια ή με τον Δούκα. Ουσιαστικά σε 6 ματς πρέπει να πάρει 9 ή 10 βαθμούς για να τερματίσει τουλάχιστον 2ος (δύσκολα ο Δούκας θα χάσει την 1η θέση) και να μείνει στην κατηγορία.

Το πρόγραμμα των play out

1η - 4η αγωνιστική

Δούκας - Ζαφειράκης

Αρης Ν. - Φίλιππος Βερ.

Σαλαμίνα - Φαίακας Κερκ.

2η - 5η αγωνιστική

Φίλιππος Βερ.- Δούκας

Φαίακας - Αρης Ν.

Ζαφειράκης - Σαλαμίνα

3η - 6η αγωνιστική

Δούκας - Φαίακας

Αρης Ν. - Ζαφειράκης

Σαλαμίνα - Φίλιππος Βερ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια