Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: Τα δώρα του Αη-Βασίλη από τον ΦΟΔΣΑ και την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

ΑΝΑΣΑ
27 Δεκεμβρίου 2021 / 12:29

Σε 6 εκατ. ευρώ εκτίναξε την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ στον Σκοπό Ζακύνθου, από 640 χιλ!

Η ανακοίνωση της παράταξης ΑΝΑΣΑ με επικεφαλής τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο:

Φαίνεται ότι τα «ήξεις αφήξεις» του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την σκανδαλώδη σύμβαση της απευθείας ανάθεσης για την μεταφορά των απορριμμάτων από την θέση Λίβας στην Ζάκυνθο αποθράσυναν την ηγεσία του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.
Κάθε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ περιλαμβάνει πλέον αποφάσεις που φορτώνουν χιλιάδες ευρώ στις πλάτες των πολιτών των νησιών μας με πρόσχημα την ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Και ενώ η κατάσταση  επιδεινώνεται συνεχώς

- στους χώρους επεξεργασίας, με πρωταγωνιστές το Τεμπλόνι στην Κέρκυρα και τον Λίβα στην Ζάκυνθο,

- στην συγκέντρωση και συλλογή, με τα απορρίμματα στην νότια Κέρκυρα να βρίσκονται επί εβδομάδες στους δρόμους,

- στην σχεδόν μηδενική προσπάθεια για ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή που επαφίενται στον περιβαλλοντικό «πατριωτισμό» των απλών πολιτών,
ο ΦΟΔΣΑ και η πρόεδρος του και περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στήνουν χορό εκατομμυρίων.

Τελευταία κατορθώματα:

- 123.503 ευρώ για λογιστική υποστήριξη του φορέα το 2022, λες και πρόκειται για επιχειρηματικό κολοσσό!

- Εκτίναξη του κόστους εργασιών αποκατάστασης στον ΧΥΤΑ του Σκοπού στην Ζάκυνθο, όπου με την μέθοδο της «επικαιροποίησης» της μελέτης από 640 χιλιάδες ευρώ η δαπάνη αυξήθηκε στα 6 εκατομμύρια(!), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενος ο δήμαρχος Ζακύνθου κ. Αρετάκης.

Η ΑΝΑΣΑ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει σχετικά με τους απώτερους στόχους που είχε το εγχείρημα της κυβέρνησης της ΝΔ για την ίδρυση του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ. Ένα εγχείρημα που συνεχίζει να λειτουργεί με συνεχείς νομικές ακροβασίες και μικρές και μεγάλες παραβιάσεις του γράμματος και του πνεύματος της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η συνεχής λεηλασία των πόρων και η εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων είναι τώρα μπροστά στα μάτια της κοινωνίας που παρακολουθεί εμβρόντητη τις πράξεις αυτές της περιφερειάρχη.

Απευθύνουμε έκκληση στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και στην ελληνική δικαιοσύνη να πράξουν το καθήκον τους.

Καλούμε τους πολίτες των νησιών μας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να εκφράσουν ενεργητικά και αποφασιστικά την αντίθεση τους.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά