Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς καυστήρα έμεινε το Δημοτικό Μαντουκίου στην καρδιά του χειμώνα

Δημοτικό σχολείο Μαντουκίου
20 Δεκεμβρίου 2021 / 08:42

Έκκληση στους γονείς να ντύνουν καλά τα παιδιά τους- «Είχαμε ενημερώσει εδώ και δύο χρόνια», διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδημόνων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χωρίς θέρμανση έμεινε το Δημοτικό Σχολείο Μαντουκίου και μάλιστα σε περίοδο με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Η Διεύθυνση τους σχολείου ενημέρωσε τους γονείς ότι ο καυστήρας δεν λειτουργεί πλέον λόγω παλαιότητας, ζητώντας τους να μεριμνήσουν ώστε τα παιδιά να είναι ντυμένα κατάλληλα για το κρύο.
Ωστόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επισημαίνει ότι ο Δήμος είχε ενημερωθεί για την ανάγκη αντικατάσταση της παλιάς εγκατάστασης.

Η ενημέρωση του Διευθυντή συγκεκριμένα αναφέρει:
«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, δυστυχώς από την Παρασκευή 17-12-2021 ο καυστήρας του κεντρικού κτιρίου (πρώην 8ου) του σχολείου μας παρουσίασε τέτοια βλάβη που, παρά τις προσπάθειες, δεν είναι άμεση η αποκατάστασή της. Σας παρακαλώ, όπως μεριμνήσετε ώστε οι μαθητές και μαθήτριες μας να διαθέτουν ρούχα ανάλογα της περίστασης, ακόμα και από τμήματα που ενδεχομένως μετακινηθούν στο κτίριο για μαθήματα άλλης ειδικότητας. Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση και παράλληλα, την κατανόησή σας. Σας ευχαριστώ Ο Δντής».

Οι γονείς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επισημαίνει: «Καταρχάς ευχαριστούμε τον κ. Θάνο για την ενημέρωση - ώστε να μεριμνήσουμε για να λειάνουμε όσο είναι δυνατόν την επικείμενη δυσχερή κατάσταση για τα παιδιά μας, σε συνθήκες ιδιαίτερου ψύχους.

Ο Σύλλογος μας επιθυμεί να επισημάνει ότι εδώ και δύο χρόνια είχε αποσταλεί έγγραφο από την τότε Διευθύντρια κ. Γιαλιά στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου (μόλις υπήρξε η ενημέρωση από τον ειδικό συντηρητή).

Το έγγραφο ζητούσε την άμεση αντικατάσταση του καυστήρα λόγω παλαιότητας.




Επίσης, πρόσφατα και έγκαιρα (29/10/21) ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας παρέδωσε σχετικό έγγραφο στην κ. Ζερβού, την εντεταλμένη συμβούλο της δημοτικής αρχής, επιφορτισμένη με τα θέματα παιδείας.
Δυστυχώς, ουδεμία ενέργεια έγινε μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα.

Ο Σύλλογός μας θα πράξει τα δέοντα άμεσα σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Σχολείου προκειμένου να υπάρξει έστω και τώρα η δέουσα ανταπόκριση από τους αρμοδίους».