Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο «Duomo» την Τετάρτη 15/12 (video)

Συναυλία
14 Δεκεμβρίου 2021 / 13:02

Συνδιοργάνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμομύλου και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αφιερωμένη στον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναυλία αφιερωμένη στον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο π. Γεώργιο Αλτουβά διοργανώνει αύριο Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανεμομύλου Χορωδία «Θωμάς Φλαγγίνης» και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιακώβου «Duomo».

Η συναυλία υπό την μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Γκούση, θα περιλαμβάνει το Ορατόριο Χριστουγέννων, έργο του Camile Saint-Saëns. Σολίστ στη συναυλία θα είναι η Σοπράνο Αναστασία Φύσσα.



Συμμετέχουν η Mezzo Σοπράνο Καλλινίκη Παντελίδου, η Άλτο Γεωργία Σαπουνά, ο Τενόρος Αντώνης Κορωναίος και ο Βαρύτονος Παντελής Κοντός. Στο πιάνο θα είναι η Ειρήνη Πολίτη, ενώ την αφήγηση θα κάνει ο Νίκος Άνθης.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα για την ανακοίνωση της συναυλίας, θα συμμετέχει ένα ορχηστρικό σύνολο από φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής. «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανεμομύλου αφιερώνει αυτή την συναυλία στον νέο Αρχιεπίσκοπο Ρωμαιοκαθολικών, Σεβασμιότατο κ.Γεώργιο Αλτουβά για τον ένα χρόνο διακονίας του ήδη στην Κέρκυρα», τόνισε ο Παντελής Κοντός.

Εξέφρασε δε τις ευχαριστίες του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά για την στήριξη των πολιτιστικών δράσεων που πραγματοποιούνται στο νησί αλλά και προς την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κεντρικής Κέρκυρας Χρυσούλα Τόμπρου.

Δίπλα

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζορμπάς τόνισε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται δίπλα στους Πολιτιστικούς Συλλόγους στηρίζοντας ενεργά τις προσπάθειές τους. «Πρωτοπόρος σε όλα αυτά είναι η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η οποία έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα πολιτισμού και δη στα Ιόνια Νησιά, όχι μόνο τώρα αλλά και από την θητεία της στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Κέρκυρα παράγει πολιτισμό με τις Φιλαρμονικές και τις Χορωδίες και είναι υποχρέωσή μας να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες που έχουν δώσει την ψυχή τους άνθρωποι για να δημιουργήσουν αυτές τις Χορωδίες και τους Συλλόγους, όπως είναι ο Παντελής Κοντός», ανέφερε ο κ. Ζορμπάς.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ