Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Ζημιές από την βραδινή κακοκαιρία - Πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος

Κακοκαιρία
11 Δεκεμβρίου 2021 / 09:30
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που περνάει από το νησί, με τη ΕΜΥ να έχει εκδόσει από χθες δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Άλλωστε το βράδυ της Παρασκευής οι κάτοικοι του νησιού έλαβαν μήνυμα από το 112 με προειδοποίηση για την επερχόμενη κακοκαιρία και τη σύσταση να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση. 

Έπεσαν δέντρα

Μέχρι ώρας (9:30 π,μ.), η ενημέρωση από την Πυροσβεστική αναφέρει μικρής έκτασης ζημιές, μεταξύ αυτών 8 κοπές δέντρων (μία στη βόρεια  μία στη νότια, και οι υπόλοιπες στη μέση Κέρκυρα), που προκλήθηκαν κυρίως λόγω των σφοδρών ριπών ανέμων έντασης έως και 10 μποφόρ.

Έγινε επίσης μια άντληση υδάτων στο Καβαλούρι, ενώ η Πυροσβεστική έσπευσε επίσης σε απομάκρυνση λαμαρίνας που είχε πέσει στην οδό Αλκινόου στη Γαρίτσα. 

Το πρωί του Σαββάτου έγινε μια κλήση για περιστατικό καπνών στη Γλυφάδα, στα ηλεκτρολογικά ιδιωτικής εγκατάστασης, το οποίο τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο. 

Διακοπές ρεύματος

Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, λόγω ζημιών που στην πλειονότητά τους προκλήθηκαν σε καλώδια ηλεκτροδότησης από τα πεσμένα δέντρα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Κέρκυρας Νίκο Σοφιανό, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν περιοχές γύρω από τον ορεινό όγκο του Παντοκράτορα. Ενδεικτικά αναφέρονται διακοπές ρεύματος σε Καβαδάδες, Μαγουλάδες, Αρίλλα, Αγιο Στέφανο, Αχαράβη, Κασσιώπη.

Στη Μέση Κέρκυρα, χωρίς ρεύμα έχουν μείνει οι περιοχές Γαστούρι, Μπενίτσες, Βιρός, Πέραμα. 

Μεμονωμένα προβλήματα σημειώθηκαν και στην πόλη, στις περιοχές της Γαρίτσας, της οδού Κύπρου και του Δικαστικού Μεγάρου.

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση τις ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατό.  

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου. 

 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.