Μαθητές-κρατούμενοι δίνουν απ΄ το υστέρημά τους για μαθήτρια με άμεση ανάγκη επέμβασης στο εξωτερικό

Μαθητές-κρατούμενοι δίνουν απ΄ το υστέρημά τους για μαθήτρια με άμεση ανάγκη επέμβασης στο εξωτερικό

"Οι έσχατοι έσονται πρώτοι"

09
Δεκεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι μαθητές του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας έδωσαν το "παρών" στην επείγουσα έκκληση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για άμεση οικονομική ενίσχυση μαθήτριας μαθήτριας του νησιού που έχει άμεση ανάγκη οφθαλμολογικής επέμβασης στο εξωτερικό.
Μαζί με την ελάχιστη -συμβολική- οικονομική στήριξη, έστειλαν στην οικογένεια της μαθήτριας ευχές και προσευχές για ανάρρωση.
 
Τι είναι οι "μάρκες" της φυλακής.

Πρόκειται για έγχρωμα πλαστικά κέρματα που επέχουν θέση άτυπου νομίσματος, μικρής ανταλλακτικής αξίας με τα οποία οι άποροι τρόφιμοι καλύπτουν πολύ βασικές ανάγκες τους, κυρίως τον καθημερινό καφέ τους από το κυλικείο της φυλακής. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί και γίνεται μια στοιχειώδης διευθέτηση των αναγκών τους αυτών, από την στιγμή που αυτονόητα δεν επιτρέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης η όποια οικονομική συναλλαγή με χρήματα.

Κίνηση εντυπωσιασμού ή πηγαία έκφραση αλτρουϊσμού;

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου (μόνο τρεις προς το παρόν, εν αναμονή των ωρομισθίων συναδέλφων τους) συγκέντρωσαν ένα ποσό, ενημερώνοντας τους μαθητές για την πρωτοβουλία και προτείνοντάς τους  εναλλακτικούς τρόπους συμπαράστασης, καθώς στην πλειοψηφία τους οι μαθητές κρατούμενοι δεν έχουν τα χρειώδη.

Σύσσωμοι οι μαθητές του σχολείου προέβησαν στην κίνηση αυτή δίνοντας, κάποιοι απ' αυτούς, κυριολεκτικά ό,τι δεν έχουν. Την επόμενη μέρα επέστρεψαν στο σχολείο και με “μάρκες” συγκρατούμενών τους από τις πτέρυγες κράτησης εκτός σχολείου, οι οποίοι μαθαίνοντας για το γεγονός θέλησαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.
 
Η αξιέπαινη κίνηση των μαθητών ενεργοποίησε την ευαισθησία και των σωφρονιστικών υπαλλήλων μέσα στην φυλακή Κέρκυρας, οι οποίοι συνεισέφεραν κατά μόνας και μέσω του Σωματείου τους "Σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας" χρηματικό ποσό.

Το ίδιο έπραξε και ο Σύλλογος στήριξης του Σχολείου "Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας" στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή του Σχολείου και στέλνοντας το μήνυμα ότι ακόμη και μέσα στο σκληρότερο σύστημα κοινωνικής συμβίωσης (σε μια φυλακή Β΄τύπου) η ανθρωπιά επιβιώνει.