Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

12.500 ευρώ το μήνα ζητούν από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας για τη χρήση του ΣΜΑ Τεμπλονίου

ΣΜΑ
07 Δεκεμβρίου 2021 / 09:04
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παραχώρηση χρήσης (εκμίσθωση) ΣΜΑ Τεμπλονίου στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας θα συζητηθεί το απόγευμα της Τρίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας, με εισηγήτρια η Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας στρέφεται προς την προσωρινή λύση του ΣΜΑ Κεντρικής Κέρκυρας στο Τεμπλόνι, ως μόνη διέξοδο για την συνέχιση της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Πάλαιρο (μέχρι τη χωροθέτηση του ΣΜΑ Νότου). Η σύμβαση με τον εργολάβο που έχει έδρα την περιοχή στα Δανίλια - Κυρά Χρυσικού και είχε αναλάβει το έργο της μεταφόρτωσης μέχρι πρότινος, δεν ανανεώθηκε.

Το θέμα είχε ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή Νότιας Κέρκυρας και στη συνέχεια τέθηκε προς συζήτηση και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας στις 16 Νοεμβρίου.

Η πρόταση εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους της πλειοψηφίας, ενώ όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν «παρών».

Ουσιαστικά πρόκειται για αίτημα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για χρήση των εγκαταστάσεων μεταφόρτωσης στο Τεμπλόνι, έως ότου χωροθετηθεί και κατασκευαστεί ο ΣΜΑ Νότου. 

Η εισήγηση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Η Δήμαρχος, μιλώντας στην "Ε" είχε τοποθετηθεί κατ΄αρχήν θετικά ως προς το αίτημα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι είναι θέμα των συλλογικών οργάνων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, εξού και η εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Έργου, το εύλογο μηνιαίο μίσθωμα που θα καταβάλλει ο Δήμο Νότιας Κέρκυρας πρέπει να κινηθεί στο ποσό των 12.500 ευρώ και για ποσότητα έως 500 τόνους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Τεχνική Έκθεση «για να εξασφαλίσει σε οργανωμένη υπηρεσία τη χρήση της παραπάνω εγκατάστασης ο ωφελούμενος Δήμος, θα επιβαρυνόταν μηνιαίως με το ποσό που προκύπτει από την ποσότητα των 500 τόνων (μέση εισερχόμενη ποσότητα ανά μήνα) χ 25 €/τόνο, ήτοι 12.500€, το οποίο κρίνεται εύλογο αντάλλαγμα για την παραχώρηση της χρήσης του ως άνω ακινήτου, με τη χρήση της ως άνω οργανωμένης εγκατάστασης εντός αυτού».

Την πρόταση της τεχνικής έκθεσης συζήτησε και αποδέχθηκε η Επιτροπή εκτίμησης μίσθωσης-εκμίσθωσης-αγοράς και εκποίησης κινητών και ακινήτων πραγμάτων με την α/3-12-2021 απόφασή της.   

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.