Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Στους τρεις μήνες η τρίτη δόση του εμβολίου

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Στους τρεις μήνες η τρίτη δόση του εμβολίου

Η απόφαση ελήφθη μετά από τη σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία έλαβε υπόψη κυρίως την επερχόμενη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον και την νέα έκρηξη της πανδημίας.

03
Δεκεμβρίου / 2021

Την χορήγηση της ενισχυτικής ή τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού στους τρεις μήνες  μετά τον πλήρη εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 18 ετών ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε την απόφαση της της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σύμφωνα με την οποία η τρίτη δόση του εμβολίου θα μπορεί να χορηγείται μετά το πέρας τριών μηνών από τον βασικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 18 ετών.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, η Εθνική Επιτροπής Εμβολιασμών ανέλυσε την παραλλαγή «Όμικρον» και ανασκόπησε όλα τα διεθνή και εγχώρια δεδομένα, καταλήγοντας στην εν λόγω απόφαση. H χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου σε άτομα που έχουν νοσήσει από την Covid-19, επίσης θα γίνεται τρεις μήνες μετά τη νόσηση. Παράλληλα, ο σχεδιασμός για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson δεν αλλάζει, δηλαδή η ενισχυτική δόση θα γίνεται στους δύο μήνες.


«Η απάντηση κατά πόσο τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στην "Όμικρον" δεν μπορεί να δοθεί ακόμα, θα πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα με 10 μέρες», συμπλήρωσε.

Η πλατφόρμα των ραντεβού θα έχει ανοίξει για όλους μέχρι το πρωί του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου.