Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό στο Μαράσλειο

Σεισμός
02 Δεκεμβρίου 2021 / 14:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η σειρήνα συναγερμού ήχησε χθες στο Δημαρχείο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Μαράσλειο)

στο πλαίσιο άσκηση ετοιμότητας για σεισμό που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.
           
Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, βασικοί στόχοι της άσκησης ήταν να γίνει εφαρμογή του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης του κτηρίου, να εκπαιδευτούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να βελτιωθούν οι σχετικές δεξιότητές τους, να γίνει ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των εργαζομένων σε θέματα αυτοπροστασίας και να  γίνει αποτίμηση της άσκησης, αξιολόγηση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης και επικαιροποίησή του αν κριθεί απαραίτητο.
           
Κατά τη διάρκεια της άσκησης οι εργαζόμενοι επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό, τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας, ακολούθησαν τις προκαθορισμένες διόδους διαφυγής και συγκεντρώθηκαν στους χώρους καταφυγής όπως προβλέπει το σχέδιο. Όλα τα παραπάνω έγιναν με τήρηση όλων των μέτρων αποφυγής διάδοσης covid-19. Στη συνέχεια όλοι οι συντελεστές της άσκησης συγκεντρώθηκαν σε ασφαλή χώρο και έγινε μια γρήγορη αποτίμηση της άσκησης και τονίστηκε η σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων πρόληψης - ετοιμότητας από τη Δήμαρχο  Μερόπη Υδραίου, την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας και Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Δρ. Ασημίνα Κούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Ν. Μηλιώτη, τον Προϊστάμενο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  Γ. Βασιλάκη, τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου Α. Χατζηανδρέου και τον Προϊστάμενο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Γ.Ναούμ.
            

Σημειώνεται ότι πριν από την άσκηση, έγινε ενημέρωση των εργαζομένων για τα παρακάτω θέματα:
-Μέτρα αυτοπροστασίας σε περίπτωση σεισμού
-Σημεία Ανάρτησης Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης
-Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του Εργασιακού Χώρου (οδεύσεις διαφυγής, διαδικασία εκκένωσης, χώρος καταφυγής κ.ά.)
-Σύστημα προειδοποίησης για έκτακτη ανάγκη
-Διαδικασία καθοδήγησης των ατόμων που δεν ομιλούν ελληνικά ή των μη εργαζομένων(επισκεπτών κ.λπ.) μετά από έναν σεισμό
 
Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο της πράξης “Τηλέμαχος-Καινοτόμο Επιχειρησιακό Σύστημα Διαχείρισης Σεισμικού Κινδύνου της ΠΙΝ αλλά και σαν συνέχεια του διαδικτυακού σεμιναρίου που είχε διοργανώσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε συνεργασία με την ΠΙΝ και τον ΟΑΣΠ το Μάρτιο του 2021 με θέμα «Αντισεισμική προστασία στον εργασιακό χώρο» και παρακολούθησαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο.