Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: Ανύπαρκτες οι νομικές δεσμεύσεις που επικαλείται η κ. Κράτσα για το 6ο Δημοτικό

ΑΝΑΣΑ
30 Nov 2021 / 15:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Με πρόσχημα ανύπαρκτες νομικές δεσμεύσεις η Περιφερειάρχης υποθηκεύει την περιουσία του κερκυραϊκού λαού« σημειώνει η παράταξη ΑΝΑΣΑ του Θ. Γαλιτσάτου.

Η ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ:
Επιμένει στην ετεροβαρή και ντροπιαστική συμφωνία που έκανε με την διοίκηση της ΕΤΑΔ ΑΕ για το κτίριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, επικαλούμενη ανύπαρκτες νομοθεσίες που δήθεν δεσμευτικά επιβάλουν  αυτά που συμφώνησε.

Αντί να αξιοποιήσει την εμπειρία και την προϊστορία από την θητεία της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ όπου σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως Villa Rosa και Παλαιά Δικαστήρια, ζητήσαμε και λάβαμε είτε επ’ αόριστο την χρήση είτε με πλήρη ιδιοκτησιακά δικαιώματα και σε κάθε περίπτωση χωρίς οποιοδήποτε τίμημα, συμφώνησε και να πληρώσει «ενοίκιο» και περιορισμένη χρήση μόνο για 25 έτη! Έφτασε μάλιστα στο σημείο να επιχειρηματολογήσει ότι είναι προτιμότερη η περιορισμένη χρήση των 25 ετών  αντί της επ’ αόριστο χρήσης!

Προκαλούμε την περιφερειακή αρχή να προσκομίσει την αλλαγή της νομοθεσίας που επικαλείται ώστε να μην είναι, όπως ισχυρίζεται, δυνατή μια συμφωνία πλήρους παραχώρησης όπως αυτή με τα Παλαιά Δικαστήρια το 2017.

Η ΑΝΑΣΑ αλλά και οι πολίτες της Κέρκυρας και του Ιονίου επιθυμούν την διάσωση, την ανάδειξη και την αξιοποίηση του ιστορικού αυτού κτιρίου με τον πιο επωφελή τρόπο για τον τόπο και με διατήρηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα του. Γι’ αυτό άλλωστε θα διατεθούν μερικά εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο της ΠΙΝ ώστε να γίνει η επισκευή και αναβάθμιση του κτιρίου.

Δυστυχώς η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με την ντροπιαστική συμφωνία της και οι κ.κ. Σπύρου και Αλεξάκης με την συνηγορία τους ανοίγουν τον δρόμο για την μεταβίβαση του κτιρίου σε ιδιώτες, αφού επισκευαστεί και αναδειχθεί πρώτα με τα χρήματα του λαού των Ιονίων. Γιατί αυτό επιτάσσει η νεοφιλελεύθερη αντίληψη που υπηρετεί η περιφερειάρχης και η κυβερνητική διοίκηση της ΕΤΑΔ ΑΕ με διευθύνοντα σύμβουλο (τι ειρωνεία της τύχης) έναν κερκυραίο, τον κ. Βλαστό.
Η ΑΝΑΣΑ, όπως έπραξε και στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα εργασθεί για πραγματική απόδοση ενός ιστορικού και πολιτιστικού μνημείου όπως το 6ο Δημοτικό στους πολίτες της Κέρκυρας, ανακαινισμένο και δυναμικό με κοινόχρηστο χαρακτήρα και χωρίς κανένα βάρος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά