Απεργία των υγειονομικών των Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου - Συγκέντρωση στο ΓΝΚ

Απεργία των υγειονομικών των Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου - Συγκέντρωση στο ΓΝΚ

Στην πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 1/12 συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων στον Ψυχιατρικό Τομέα του Νοσοκομείου Κέρκυρας:

30
Νοεμβρίου / 2021

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Στις 1/12 οι υγειονομικοί απεργούμε όλοι για να δώσουμε ηχηρή, δυναμική απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που αρνείται να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επικαλούμενοι νομικά κωλύματα και «συνταγματικές δυσκολίες».

Αγανακτούμε και απεργούμε γιατί η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία για να περάσει μια σειρά από αντεργατικούς νόμους, γιατί χρησιμοποίησε τον εμβολιασμό ως μέσω διαίρεσης και διχασμού των εργαζομένων, αναστολών εργασίας των συναδέλφων χωρίς μισθό και ασφάλιση, χωρίς δυνατότητα να εργαστούν οπουδήποτε , για την προετοιμασία και την επιτάχυνση των αντιδραστικών σχεδίων της για το «νέο ΕΣΥ».

Απεργούμε για την συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι μας που συνεχίζει να απορρίπτει πεισματικά την ένταξή μας στα ΒΑΕ και την μη αναγνώριση της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματική ασθένεια, παρά τους θανάτους συνάδελφων μας.

Απεργούμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο την σωματική και ψυχική εξουθένωση, τα αλλότρια καθήκοντα, τις συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, τα κομμένα ρεπό και άδειες.

Απεργούμε για τους καθηλωμένους και πετσοκομμένους μισθούς μας από το 2012. Για την μη χορήγηση 13ου και 14ου μισθού.

Αγανακτούμε με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων ακόμη και από τη χορήγηση «κοινωνικού μερίσματος» ύψους μισού μισθού.

Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης στην δημιουργία του «νέου ΕΣΥ», της γενίκευσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της διαρκούς ομηρίας των συμβασιούχων, της ανακύκλωσης της ανεργίας, των «φτηνών» εξουθενωμένων και περιπλανώμενων υγειονομικών. Το ΕΣΥ, των ελάχιστων παροχών και της πρόσβασης σε φάρμακα και θεραπείες. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την άρση των αναστολών εργασίας, ενάντια στην περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, για αυξήσεις στους μισθούς μας, για μαζικές προσλήψεις προσωπικού
ΟΛΟΙ ΣΤΗN ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΓΝΚ ΣΤΙΣ 10 πμ
 
Το ΔΣ