Παλαιά Φιλαρμονική: Ο Ετήσιος Διαγωνισμός «Σπυρίδων Μοτσενίγος»

Παλαιά Φιλαρμονική: Ο Ετήσιος Διαγωνισμός «Σπυρίδων Μοτσενίγος»

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1970. Φέτος συμμετείχαν 18 μαθητές των σχολών πνευστών της Παλαιάς Φιλαρμονικής με υψηλότατες επιδόσεις

29
Νοεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 28 Νοεμβρίου 2021 ο ετήσιος διαγωνισμός της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας στη μνήμη του τρομπετίστα και μουσικολόγου Σπύρου Μοτσενίγου.

Ως γνωστόν ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1970 (με μόνη εξαίρεση το 2020 λόγω της πανδημίας). Τιμά δε την μνήμη του Κερκυραίου τρομπετίστα, μουσικολόγου, μέλους επί σειρά ετών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθηγητή του Ελληνικού Ωδείου και μαθητή της Παλαιάς Φιλαρμονικής Σπύρου Γ. Μοτσενίγου (1911-1970).Ο διαγωνισμός αθλοθετήθηκε, μαζί με τον ομώνυμο της Ακαδημίας Αθηνών, το 1970 από τη χήρα του Μοτσενίγου και εδώ και μισόν αιώνα έχει δώσει την ευκαιρία της ηθικής επιβράβευσης δεκάδων ταλαντούχων μουσικών της Παλαιάς.

Κατά τη φετινή 51η φορά πραγματοποίησης του διαγωνισμού συμμετείχαν 18 μαθητές των σχολών πνευστών της Παλαιάς Φιλαρμονικής με υψηλότατες επιδόσεις, αφού η ενδεκαμελής επιτροπή κρίσης έδωσε στους συμμετέχοντες βαθμολογίες κυμαινόμενες από 7,5 έως 9,5, καθιστώντας την τελική επιλογή εξίσου απαιτητική.

Τα δύο βραβεία του διαγωνισμού για το 2021 αποδόθηκαν ως εξής: Α΄ Βραβείο στη Νεφέλη Πέττα του Ιωάννου (κλαρινέττο) και Β΄ Βραβείο στην Ελένη-Μαρία Μελίδη του Αλεξάνδρου (φλάουτο). Εκφράζουμε εγκαρδίως στις βραβευθείσες τα συγχαρητήριά μας για τη διάκρισή τους και ευχόμαστε κάθε καλό στην περαιτέρω σταδιοδρομία τους.

Συγχαίρουμε ομοίως και όλους τους συμμετέχοντες για το υψηλό επίπεδο της απόδοσής τους και την ιδιαίτερη πρόοδό τους στις Σχολές της Παλαιάς Φιλαρμονικής.