Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το βίντεο της Αστυνομίας για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Κακοποίηση
25 Nov 2021 / 14:37

Μήνυμα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το πρωί της Πέμπτης 25.11.2021, αρμόδιοι αστυνομικοί των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, Εισαγγελικός Λειτουργός από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, καθώς και στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου Κέρκυρας, του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη εργασίας συζητώντας επί θεμάτων συνεργασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας κατά των γυναικών.

Κατά την έναρξη της συζήτησης απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος Θεόδωρος Αθανασόπουλος.

Στη συνέχεια, από τους συμμετέχοντες τονίστηκε η σημασία του υψηλού επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την πολυδιάστατη αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και η ανάγκη συνέχισης ανάληψης κοινών δράσεων στην κατεύθυνση κινητοποίησης των πολιτών για την αναφορά τέτοιων  περιστατικών. Συζητήθηκε το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών και των αιτιών του, ενώ υπερθεματίστηκε η προτεραιότητα προστασίας των θυμάτων κατά τον χειρισμό των υποθέσεων.

Για περιστατικά οι πολίτες μπορούν να καλούν:
Α) τον τηλεφωνικό αριθμό 100 της Ελληνικής Αστυνομίας είτε να αποστείλουν γραπτό μήνυμα στον ίδιο αριθμό αναγράφοντας ονοματεπώνυμο, ακριβή διεύθυνση, είδος επείγουσας ανάγκης και
Β) την 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 για τις κακοποιημένες γυναίκες.
Τέλος, στοιχεία με τα τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις όλων των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, υπάρχουν διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr).