Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανδρέας Σαούλος -Και κομματικός όρος να ήταν η ανακύκλωση, αγνά και χρήσιμα υλικά θα ξεχώριζες!

ΚΙΝΑΛ
24 Nov 2021 / 16:19

Διαχωρίζω οριστικά τη θέση μου από το ενδεχόμενα παλαιονεοδημιουργηθέν ΚΙΝΑΛ. Εκφράζω την βαθιά μου λύπη στον απρόσμενο σύντομο χαμό της μέχρι πρότινος Προέδρου Φώφης Γεννηματά!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ύψιστη γενναιοδωρία η απόφαση της βλέποντας την επιδείνωση της υγείας της να μην είναι υποψήφια στις εσωκομματικές εκλογές ΤΟΥ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΉΣ τον Δεκέμβρη. Συγκράτησε με πολλά στεγανά το συγκρότημα του '81.
Και βέβαια θα μπορούσε να το είχε ανοικοδομήσει περισσότερο και καλύτερα, αλλά και να είχε στα χέρια της ολότελα καταρρεύσει.
Το συγκράτησε υπεύθυνα και επάξια ανάλογα με τις ήδη διαμορφωθείσες συνθήκες.

Συγκλόνισε το Πανελλήνιο ο τελευταίος της χαιρετισμός!
Διαχωρίζω οριστικά στη θέση μου αν την προεδρία του ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΉΣ αναλάβουν πρόσωπα που στο πρόσφατο παρελθόν ασκώντας ισχυρή πολιτική εξουσία, ζητιάνεψαν και υποκλίθηκαν στην προσθήκη της αξιοπρεπούς ΔΗΜΑΡ, στις μεταλλακτικές ονομασίες ΕΛΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΠΑΡΆΤΑΞΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΣΥΜΠΑΡΆΤΑΞΗ, ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ και πρωτίστως απαξίωσαν την Πολιτική Παρακαταθήκη του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.
Πρόσωπα εξουσίας που αμαύρωσαν και απογοήτευσαν με τις θέσεις τους και τις αποφασίσεις τους χιλιάδες υποστηρικτές, ψηφοφόρους, οπαδούς, φίλους που έρεε στις φλέβες τους πράσινο αίμα!

Πρόσωπα εξουσίας που ήδη έχουν προγραμματίσει για ακόμα μία φορά να κάνουν το ΚΙΝΑΛ συνιστώσα της ΝΔ η του ΣΥΡΙΖΑ στην ενδεχόμενη πρόταση σχηματισμού Νέας κυβέρνησης συνεργασίας.
Διαχωρίζω οριστικά τη θέση μου όπως την διαχώρισα  στην εποχή Σαμαρά-Βενιζέλου για το καλό της χώρας του ΕΝΦΙΑ και των επερχομένων μέχρι και σήμερα μνημονίων.
Η προϊστορία έδειξε ότι αυτές οι συνεργασίες αντίθετης πολιτικής ιδεολογίας τίποτα μα τίποτα, ποτέ μα ποτέ δεν πρόσφεραν πλην της εξυπηρέτησης ολίγων, κερδίζοντας μόνο μακάβριο χρόνο.
Η Ελλάδα κυβερνήθηκε για λόγους Εθνικής σωτηρίας από τη Νέα Δημοκρατία και το Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ακροδεξιά.
Οι πρώτοι μας γέμισαν ΕΝΦΙΑ και ΦΟΡΟΥΣ, οι δεύτεροι μας άδειασαν.

 Άδειασαν όχι μόνο αυτό που περίσσευε, αλλά αυτό που με κόπο, αγώνες, σκλαβιά, θυσίες, αιματοχυσίες, οι πρόγονοί μας κατέκτησαν και οι επόμενες γενιές συγκράτησαν, αξιοποίησαν και βιοπορίστηκαν.
Και βέβαια οικουμενικά να συγκυβερνήσεις για να σώσεις τη Χώρα σου αν ο λαός δεν δώσει την απόλυτη εντολή, αλλά να κυβερνήσεις, να παλέψεις, να διαπραγματευτείς, να αμυνθείς, να διεκδικήσεις, όχι όμως τόσο απλόχερα να ξεπουλήσεις.
Προσωπικά για τέτοιες συνεργασίες δεν χρειάζομαι συνοδό.
Μπορώ να πάω απευθείας και μόνος μου στον όποιο πολιτικό χώρο που η ιδεολογία του ενδεχόμενα με αντιπροσωπεύει αλλά και οι θέσεις του απόλυτα να μην με εκφράζουν ίσως συμβιβαστώ!

Να αναλάβω εγώ την πολιτική ευθύνη της επιλογής μου.
Διαχωρίζω οριστικά τη θέση μου από πρόσωπα που εκφράζονται ως ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ η και ολότελα ΠΑΣΟΚ και μοιράζουν φυλλάδια με τον ήλιο και τα χρώματα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποσπάσουν ψήφους, θυμώμενοι μετά από πολλά χρόνια τον μεγαλύτερο πολιτικό δημοκρατικό χώρο μετά την μεταπολίτευση που τους ανέδειξε, που καταπάτησαν και εν μία νυκτί εξαφάνισαν.

Που ασκώντας κυβερνητική εξουσία αμαύρωσαν τον ίδιο το χώρο που ανδρώθηκαν και σε μία νέα εκσυγχρονιστική τάξη πραγμάτων απαξίωσαν και κατέστρεψαν το υπέρτατο η "Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", έκφραση πίστης και απαίτησης του ιδρυτή αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.
Που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια, την δέσμευσαν για δεκάδες χρόνια, την έστειλαν στα δεσμά της Τρόικας και της απαιτητικής Ευρώπης.
Πρόσωπα που ενσωματώθηκαν, ανέδειξαν και εκτόξευσαν τον συμπαθέστατο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌ του 3% σε ένα εκσυγχρονισμένο και κατάλληλα πλαισιωμένο από παραπονοπολιτικοφυγάδες του ΠΑΣΟΚ, σε ΣΥΡΙΖΑ εξουσίας.
Δημιούργησαν ξέχωρα άλλο κόμμα αποτυχίας και επανέρχονται πάλι σήμερα ως ενωτικοί συνδετήρες χωρίς ακόμα να έχουν αποδεσμευτεί ολοκληρωτικά από αυτό.
Διεκδικώ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να μας ξανά ακούσουν αναφέρει άλλος ποιό αρχαιότερος υποψήφιος στις δηλώσεις του και στα γραφόμενά του, με σήματα τον Ήλιο και τα χρώματα του ΠΑΣΟΚ.

Για το κόμμα ΚΙΝΑΛ που και ο ίδιος συνηγόρησε και του υπενθυμίζω ότι στις 5 του Δεκέμβρη είναι υποψήφιος, ούτε λέξη ούτε χρώμα ούτε σεβασμός!
Έκφραση αγανάκτηση του αποτελέσματος κυβερνητικής διαχείρισης τόσο στην εξωτερική πολιτική αστάθειας και σκόπιμης συνεργασιακής συναίνεσης όσο και στην εσωτερική ψευδολογία.

Φίλες και φίλοι!
Αγαπητοί ψηφοφόροι του ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΉΣ.
Μετά από πολλά χρόνια και από ιδιαίτερες συγκυρίες δίνεται η δυνατότητα τουλάχιστον στην πλευρά της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, η παράβλεψη της οικογενειοκρατίας.
Δίνεται η δυνατότητα σε νέα άφθαρτα πρόσωπα, πολιτικά και επιστημονικά καταξιωμένα, με δύναμη, γνώσεις, θέσεις και σύγχρονες πολιτικές αντιλήψεις.
Νέα πρόσωπα που μπορούν να ακουμπήσουν τη νέα γενιά, να απαλύνουν τον πολιτικοκομματικό πόνο των εκατοντάδων και χιλιάδων υποστηριχτών του άλλοτε Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, να οδηγήσουν μαζί με τους χρήσιμους παλαιότερους τον ποιό Δημοκρατικό Πολιτικό χώρο ξανά ιδεολογικά και υπεύθυνα στα ανώτερα σκαλοπάτια της πολιτικής εξουσίας!
Εκεί που είναι η θέση του, εκεί που είναι η αξία του!

 Οι ημέρες μνήμης και πολιτικής ανακύκλωσης απαξιώθηκαν στο σχετικά κοντινό μαύρο παρελθόν.
Ξεκινούν μέρες νέας προοπτικής και ελπίδας, με νέα πρόσωπα, νέους ανθρώπους πλαισιομένους από καταξιωμένους παλαιότερους, χρησιμότερους, έμπειρους και υπεύθυνους.
 Όλα τα κόμματα πλέον μεγαλύτερα και μικρότερα επενδύουν σε φρέσκα μυαλά με νέες σύγχρονες επιστημονικές, τεχνολογικές, πολιτικές θέσεις και προοπτικές, που καλούνται να υπηρετήσουν με ειλικρίνεια και αξίες τη διχασμένη άπιστη απαιτητική αλλά και υπομονετική κοινωνία στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.
Και για τώρα και για πολλά ακόμα χρόνια.
Ναι!

Στις 5 του Δεκέμβρη και ενδεχόμενα και στις 12 θα πάμε να ψηφίσουμε στις περιοχές μας και στα εκλογικά κέντρα που έχουν επιλεγεί από τις κατά τόπους Νομαρχιακές για τον Πρόεδρο του ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΉΣ.
Θα πάμε να ψηφίσουμε με όποιον τρόπο και μέσον διαθέτουμε, ασχέτως αν στον τόπο μας, στο νησί μας για τους δικούς τους λόγους δεν φρόντισαν οι κατά τόπο αρμόδιοι να είναι περισσότερα εκλογικά κέντρα και λόγο ιδιαιτερότητας των συγκυριών του πολιτικού χώρου και λόγω διευκόλυνσης των ενηλίκων κυρίως υποστηρικτών αλλά και λόγω αποφυγής της εποχής συνωστισμού.
Θα πάμε και σαν Μέλη, αλλά και σαν Φίλοι ανεξαρτήτου πολιτικής έκφρασης.
Αλλά θα πάμε!
Για μιά σύγχρονη απελευθερωμένη Ελλάδα!
Για μία επιβεβλημένη πολιτική και οικονομική σταθερότητα!
Για την εκλογή Προέδρου του μεγαλύτερου άλλοτε Δημοκρατικού Πολιτικού Χώρου στη νέα απαιτητική τάξη πραγμάτων!
Καλή ψήφο!
Καλές γιορτές!!
Ανδρέας Σαούλος
 Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Βόρειας Κέρκυρας