Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δίωρες στάσεις εργασίας από εργαζόμενους στην καθαριότητα του Γ.Ν.Κ.

Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών
24 Nov 2021 / 15:40

Το Σωματείο και όλοι οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα θα διεκδικήσουμε την παραμονή μας στην εργασία μας, με κάθε νόμιμο τρόπo

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε δίωρες στάσεις εργασίας, από την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, για την πρωινή βάρδια από ώρα 13:00 έως 15:00 και για την απογευματινή βάρδια από ώρα 21:00 έως 23:00 προχωράει το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.
 
Οι εργαζόμενοι  στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ζητούν να δοθεί η απαιτούμενη παράταση των συμβάσεων εργασίας που λήγουν στις 31/12/21 και να γίνει νομοθετική ρύθμιση για διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
 
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:
 
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, απευθυνόμαστε για ακόμη μια φορά στους φορείς και την κοινωνία της Κέρκυρας, για την υποστήριξη και συμπαράστασή τους προς εμάς.

Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τους υγειονομικούς και τους συναδέλφους της καθαριότητας που έχουν τεθεί σε αναστολή.

Η υγειονομική κρίση και οι αναστολές εργασίας έχουν φέρει πολύ πιο κοντά τους εξ αρχής σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβικά συνεργεία στα νοσοκομεία και δομές υγείας, με τις συνέπειες να αφορούν όχι μόνο εμάς τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες που χρειάζονται τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Ήδη το νοσοκομείο έχει ξεκινήσει τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού, από τις αρχές καλοκαιριού, για να επαναφέρει εργολαβικά συνεργεία , παρ ότι όλοι γνωρίζουμε ότι το κόστος θα είναι πολύ περισσότερο. Αυτή τη στιγμή ήδη έχει έρθει ο εργολάβος, αντικαθιστώντας συναδέλφους που έχουν βγει σε αναστολή με εργολαβικούς εργαζόμενους.

Οι συμβάσεις μας λήγουν 31/12/21 και σχεδόν στο σύνολο των εργαζομένων οφείλονται πολλά ρεπό και άδειες. Υπάρχει μια φημολογία για μια παράταση που δεν γνωρίζουμε αν πράγματι θα δοθεί. ενώ εμείς βρισκόμαστε μια ανάσα από την ανεργία. Ελπίζουμε ότι ο διοικητής του νοσοκομείου όπως μας στήριξε στην προηγούμενη παράταση θα μας στηρίξει και σε αυτήν, αν δοθεί. Έχουμε στηρίξει το ΕΣΥ κι εμείς όπως όλοι οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και δεν μπορεί η πολιτεία να μην αναγνωρίζει το κλάδο μας. Είναι άδικο ο καινούριος χρόνος να μας βρει άνεργους η στα χέρια εργολαβικών συνεργείων και επικίνδυνο να αντικατασταθούμε από άπειρους και ανειδίκευτους εργαζόμενους.

Ζητάμε να δοθεί η απαιτούμενη παράταση των συμβάσεων εργασίας και να γίνει νομοθετική ρύθμιση για διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Ζητάμε να γίνει άρση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών , να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας και όλοι οι υγειονομικοί στις θέσεις τους , γιατί δεν περισσεύει κανένας.

Κατόπιν αυτών με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας, τις 18/11/21, αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις , ξεκινώντας δίωρες στάσεις εργασίας, από Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως και Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου , για την πρωινή βάρδια από ώρα 13:00 έως 15:00 και για την απογευματινή βάρδια από ώρα 21:00 έως 23:00.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να συμπαρασταθούν στους αγώνες μας και να πιέσουν την Κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Το σωματείο και όλοι οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα θα διεκδικήσουμε την παραμονή μας στην εργασία μας, με κάθε νόμιμο τρόπο, καθώς καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.