Τρίτη 26.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τα επιστρεφόμενα 5,7 εκατ. της υπόθεσης του Λυρικού Θεάτρου

Λυρικό Θέατρο
24 Nov 2021 / 09:42

Οριστικό τέλος στην ένδικη διαφορά με τις εταιρείες, οι οποίες διεκδικούσαν από το 2014 αμοιβές για εκπόνηση & παράδοση μελετών του Λυρικού Θεάτρου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων).  Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων παρέλαβε, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα, την απόδειξη εμβάσματος του ποσού των 5.718.205,52 € από τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε., Γιώργο Στασινό, βάζοντας οριστικό τέλος στην ένδικη διαφορά με τις εταιρείες, οι οποίες διεκδικούσαν από το 2014 αμοιβές για εκπόνηση & παράδοση μελετών του Λυρικού Θεάτρου Κέρκυρας

Ικανοποίηση για τη θετική έκβαση
  
Τη θετική κατάληξη ενός θέματος, που ταλαιπώρησε για αρκετά χρόνια την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σφράγισε η υπογραφή είσπραξης από την Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, του ποσού των 5,7 εκατ. ευρώ.
 
Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων παρέλαβε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, στην Αθήνα, από τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργο Στασινό, την απόδειξη εμβάσματος του ποσού των 5.718.205,52 €, το οποίο αντιστοιχεί στα χρήματα, που είχαν κατασχεθεί από τους λογαριασμούς της Π.Ι.Ν. λόγω της ένδικης διαφοράς της με τις εταιρείες «ΒΕΤΑΠΛΑΝ ΑΕΜ», «Ο.Μ.Ε.Τ.Ε  Α.Ε.», «ΤΕΑΜ Μ-Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.» και «ΤΕΤΡΑΣ Η/Μ ΑΕΜ».
 
Οι ανωτέρω εταιρείες διεκδικούσαν από το 2014 αμοιβές για την εκπόνηση και παράδοση μελετών του Λυρικού Θεάτρου Κέρκυρας στρεφόμενες κατά της τότε «Αναπτυξιακής Επιχείρησης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας ΑΕ».
 
 
Το ιστορικό της υπόθεσης

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραστάθηκε στις 05/10/2020 ενώπιον του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της, ότι η ίδια ως φορέας, η οποία διαδέχθηκε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας, δεν κατέστη καθολικός διάδοχος της ΑΕΝΑΚ ΑΕ και δεν υπεισήλθε στις υποχρεώσεις της ως άνω εταιρείας και κατ’ επέκταση και στις κατά αυτής ως άνω αξιώσεις από αμοιβές για την εκπόνηση και παράδοση μελετών του Λυρικού Θεάτρου Κέρκυρας.
 
Στις 02/09/2021 το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δημοσίευσε την με αριθμό 1094 /2021 απόφασή του, σύμφωνα με την οποία, απορρίπτει την αναίρεση των εταιρειών «ΒΕΤΑΠΛΑΝ ΑΕΜ», «Ο.Μ.Ε.Τ.Ε  Α.Ε.», «ΤΕΑΜ Μ-Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.» και «ΤΕΤΡΑΣ Η/Μ ΑΕΜ» κατά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
 
Μετά την παράδοση από τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Γιώργο Στασινό, του ποσού των 5.718.205,52 €, στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, τα μέχρι σήμερα κατασχεθέντα χρήματα κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 
Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ότι υπήρξε αίσιο τέλος σε μια διαδικασία, η οποία ταλαιπώρησε για αρκετά χρόνια την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στερώντας της σημαντικούς πόρους.