Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσοχή στις απάτες, συνιστά ο Σύλλογος Λογιστών Κέρκυρας

ΣΕΛΚΕ
23 Nov 2021 / 08:54

Φαινόμενα τραπεζικής απάτης, έχουν καταγραφεί πρόσφατα επισημαίνει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας

Όπως αναφέρει ο ΣΕΛΚΕ σε ανακοίνωσή του, τις τελευταίες μέρες άγνωστοι τηλεφωνούν σε επιχειρήσεις, προσποιούμενοι υπαλλήλους λογιστικών γραφείων και ζητούν τους κωδικούς web banking προκειμένου να λάβουν επίδομα covid-19 που υποτίθεται δικαιούνται. Ορισμένοι έχουν πέσει θύματα της απάτης που οφείλεται σε οργανωμένο κύκλωμα κοινών απατεώνων.

Επειδή η συγκεκριμένη τακτική αφορά κακόβουλες πρακτικές που δεν έχουν σχέση με τους Λογιστές και τα Λογιστικά γραφεία, ο Σ.Ε.Λ.ΚΕ. δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση τα μέλη του δεν ζητούν και δεν θα ζητήσουν κωδικούς web banking από οποιονδήποτε για οποιαδήποτε αιτία και εφιστά την προσοχή στους επιχειρηματίες και τους φορολογούμενους να μην παραδίδουν τα στοιχεία εισόδου του web banking.

Το μόνο στοιχείο που κατέχουν οι Λογιστές Φοροτέχνες είναι ο αριθμός ΙΒΑΝ ο οποίος καταχωρείται στο σύστημα taxisnet μετά από συνεννόηση με τους φορολογούμενους.

Ο ΣΕΛΚΕ εφιστά την προσοχή προς όλους, επαγγελματίες και φορολογούμενους, να διαφυλάσσουν και να μην δίνουν σε τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση τους κωδικούς web banking, να ακολουθούν τις οδηγίες των τραπεζών για την διαφύλαξη τους και να καταγγέλλουν στις αρχές τέτοιες περιπτώσεις.