Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραμένουν στο σκάφος οι μετανάστες, στα Λαγούδια

20 Nov 2021 / 19:45

Το σκάφος ακινητοποιημένο, επιτηρείται από περιπολικό του Λιμενικού. Για δεύτερη νύχτα οι επιβαίνοντες παραμένουν στη θάλασσα. Δώστε τους βοήθεια, ζητάει ο Αλέκος Αυλωνίτης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από την πληροφορία πως σκάφος με επιβαίνοντες μετανάστες βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την ακτή και το μικρό  λιμάνι της περιοχής Αγίου Γεωργίου Αργυράδων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, στο σημείο μετέβη ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο συντονιστής της Ν.Ε. Κέρκυρας Χρήστος Μωραΐτης με μέλη του κόμματος, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι  και κάτοικοι της περιοχής. 
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο κ. Αυλωνίτης, το σκάφος παραμένει αρόδου από την Παρασκευή, κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ λίγη ώρα αργότερα επενέβη το Λιμενικό Σώμα.
 
Ο κ. Αυλωνίτης ανέφερε πως τα δύο σκάφη παραμένουν στην ίδια θέση μέχρι και αυτήν τη στιγμή (σ.σ. Σάββάτο βράδυ) , χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε άλλη κίνηση. Επιπλέον, σχολίασε πως δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να μεταφερθούν οι επιβαίνοντες του σκάφους στην ακτή, ούτε έγινε γνωστή  η επιθυμία των επιβαινόντων μεταναστών.
 
Τέλος, υπογράμμισε πως η Πολιτεία οφείλει σε οποιαδήποτε  περίπτωση να τους προσφέρει τη  βοήθεια που επιθυμούν με βάση τα προβλεπόμενα από το διεθνές, το εσωτερικό μας δίκαιο και την ανθρώπινη αλληλεγγύη.