Σάββατο 02.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΝΑΣΑ στην περιοχή του Ποταμού Κέρκυρας

Ποταμός
19 Nov 2021 / 13:31

Συζήτηση Θ. Γαλιατσάτου, Α. Μιχαλά και Τ. Γαβαλά με τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη στην γέφυρα του Ποταμού και συνάντηση-συζήτηση με τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΑΝΑΣΑ με την συμμετοχή του π. περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου, του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μιχαλά και του περιφερειακού συμβούλου Τ. Γαβαλά.

Αντικείμενο της συζήτησης οι προοπτικές για την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας και της ασφαλούς κυκλοφορίας στην γέφυρα, καθώς και η πορεία των διαδικασιών για την αποζημίωση των ζημιών σε κατοικίες και επιχειρήσεις  στην περιοχή.

Τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου Ν. Καραταράκης, Ι. Γεωργοτά, Σ. Καραταράκης, Ι. Κοσκιέρης και Π. Καλούδης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων και την διαφαινόμενη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών και την χορήγηση των αποζημιώσεων και επεσήμαναν την ανάγκη για λήψη μέτρων βελτίωσης της καθημερινότητας στον οικισμό.

Το κλιμάκιο της ΑΝΑΣΑ συμφώνησε για την ανάγκη ριζικής αντιμετώπισης των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο οικισμός, έδωσε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση της γέφυρας, και ενημέρωσε ότι θα επαναφέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αίτημα για χορήγηση άμεσης ενίσχυσης στους πλημμυροπαθείς μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τα πρότυπα της πρακτικής που ακολουθήθηκε ένα χρόνο πριν με τον κυκλώνα Ιανός.

Τέλος το κλιμάκιο της ΑΝΑΣΑ υποσχέθηκε συνέχιση των επαφών με τον Σύλλογο και υποστήριξη των προσπαθειών του για βιώσιμη ανάπτυξη στον Ποταμό.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά