Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρίσης και Τρεπεκλής στη Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ

ΠΕΔ-ΙΝ
18 Nov 2021 / 12:53

Ο Αλέξανδρος Παρίσης και ο Γιάννης Τρεπεκλής στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης

ΑΘΗΝΑ. Στην 31η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) που πραγματοποιήθηκε  την  Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα, έλαβαν μέρος ο Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ και ο Γιάννης Τρεπεκλής Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ  



Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στα κοινά προβλήματα όλων των ΔΕΥΑ και υπογράμμισε ότι ο πρώτος στόχος της ΕΔΕΥΑ είναι η καταπολέμηση των δύο πιο βασικών: α) του ενεργειακού κόστους και β) της υποστελέχωσης.  

Για το πρώτο θέμα ζήτησε να αντιμετωπίζονται οι ΔΕΥΑ από τη ΔΕΗ, ως «μεγάλοι πελάτες» ώστε η χρέωση το ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν να μην γίνεται πλέον με βάση τα οικιακά τιμολόγια.
Για το δεύτερο θέμα ζήτησε  ότι αφού οι ΔΕΥΑ δεν επιχορηγούνται και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, να επιτρέπεται να κάνουν προσλήψεις,  με το ΑΣΕΠ να πραγματοποιεί τον τελικό έλεγχο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έλαβε μέρος στη Γενική Συνέλευση, ανέφερε ότι σύντομα θα δοθεί επίσημη απάντηση από την κυβέρνηση  για τη συγκράτηση του κόστους της ενέργειας. Επίσης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο της μείωσης του ΦΠΑ από 13% σε 6%.

Η Γ.Σ. έληξε με την ψήφιση του απολογισμού 2019-20 και του προϋπολογισμού 2021-22 της Ένωσης ΔΕΥΑ.