Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα τη Δευτέρα ο Υπ. Ναυτιλίας και ο Αρχηγός του Λ.Σ. για το πλωτό ασθενοφόρο

Πλωτό ασθενοφόρο
16 Nov 2021 / 11:17

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να καταπλεύσει το νέο σκάφος που θα ενταχθεί στο στόλο της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα αναμένεται να βρεθεί την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ Θεόδωρος Κλίαρης.

Η επίσκεψη, εκτός απροόπτου, προγραμματίζεται με αφορμή την άφιξη του πρώτου πλωτού ασθενοφόρου στην Κέρκυρα, το οποίο θα διατεθεί στο Λιμενικό Σώμα Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά το πλωτό ασθενοφόρο θα βρίσκεται στην Κέρκυρα, αύριο Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, ενώ ένα ακόμη προγραμματίζεται να έρθει περί τα τέλη Δεκεμβρίου κατόπιν ενεργειών της Περιφερειακής Αρχής.

Σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά το συγκεκριμένο σκάφος είναι είναι υπερσύγχρονο. Έχει δύο πετρελαιοκινητήρες 350 ίππων ο καθένας που του δίνουν ταχύτητα 45 κόμβων. Διαθέτει επίσης σύγχρονα ραντάρ και μέσα ραδιοναυτιλίας.Ο ιατρικός εξοπλισμός του είναι επίσης υπερσύγχρονος.

Διαθέτει Απινιδωτή - μόνιτορ, ειδικό αναπνευστήρα με ηλεκτρονικό σύστημα οξυγόνου, δύο ειδικά φορεία (το ένα μάλιστά έχει ράμπα για να βγαίνει στην ξηρά), κλπ. Εκτός από τον ασθενή και τον γιατρό μπορεί να μεταφέρει δυο νοσηλευτές και μέχρι 4 άτομα (συγγενείς κλπ).

Είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζονται πλωτά ασθενοφόρα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της νεας στρατηγικής για την νησιωτικότητα και την καλύτερη εξυπηρέτηση και επικοινωνία με τα μικρά νησιά. (Εν προκειμένω τα Διαπόντια Νησιά και οι Παξοί, Αντίπαξοι)».

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ