Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαίδευση στη χρήση του απινιδωτή στο Δικαστικό Μέγαρο

Απινιδωτής
15 Nov 2021 / 16:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την εγκατάσταση του απινιδωτή που αγοράστηκε με έξοδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας,

έγινε τη Δευτέρα και η αναγκαία εκπαίδευση σε δικηγόρους, υπαλλήλους του Δικαστικού Μεγάρου και δικαστικούς υπαλλήλους. Ο Δικηγορικός Σύλλογος ήταν ένας από τους πρώτους  φορείς που πήραν την πρωτοβουλία να αγοράσουν  απινιδωτή, με δικά τους έξοδα, μαζί με άλλους Κερκυραίους επιχειρηματίες (Σπύρος Σιμάτης, Βασίλης Καλούδης, Στ. Καρδάμης), σε συνέχεια της ευαισθητοποίησης  του προκάλεσε ο σοκαριστικός αιφνίδιος θάνατος του Στράτου Ταγκατίδη στην καρδιά της πόλης. 







Την ημέρα της παραλαβής της σωτήριας συσκευής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου είχε δηλώσει «Είναι μία κίνηση που δείχνει το αίσθημα έμπρακτης αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάθρωπο αλλά και την εκτίμηση ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και χρειάζεται κάθε δυνατή πρόνοια και προστασία. Ταυτόχρονα αποτελεί δείγμα της εξωστρέφειας και της ανοικτής κοινωνικής δράσης της νέας εποχής του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Τα έξοδα αγοράς καλύφθηκαν κατά το 1/3 από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας και κατά τα 2/3 από εθελοντικές συνεισφορές Δικηγόρων και πολιτών, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε».