Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποίηση ΟΕΒΕΚ για το ποσοστό εμβολιασμών στην Κέρκυρα

ΟΕΒΕΚ
12 Nov 2021 / 14:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΔΣ της ΟΕΒΕ Κέρκυρας εκφράζει την ικανοποίηση του από τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμών έως σήμερα στην Κέρκυρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Κέρκυρας:

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, πάνω από 75.000 κάτοικοι θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως ως το τέλος Νοεμβρίου. Εάν δε, συνυπολογιστούν οι νοσήσαντες έως σήμερα, καθώς ο αριθμός των ατόμων έως 18 ετών , προκύπτει ότι το ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού, βρίσκεται αρκετά πάνω από το μέσο όρο της χώρας.

Αυτό δείχνει ότι οι συμπολίτες μας, επαγγελματίες, εργαζόμενοι και πολίτες, έχουν πλήρη συναίσθηση της αναγκαιότητας του εμβολιασμού, ως το το ισχυρότερο όπλο που διατίθεται σήμερα κατά της πανδημίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, διότι από την συνολική αυτή προσπάθεια τήρησης των μέτρων προφύλαξης, δημιουργείται ισχυρή ασπίδα προστασίας της υγείας των πολιτών αλλά και αισιόδοξες προοπτικές για την επόμενη τουριστική περίοδο, δεδομένου ότι με υψηλά ποσοστά εμβολιασμένου πληθυσμού δημιουργείται κλίμα ασφάλειας για τους τουρίστες επισκέπτες, ειδικά των βόρειων και δυτικών Ευρωπαϊκών χωρών που είναι και η κύρια δεξαμενή επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες.

Το ΔΣ της ΟΕΒΕ Κέρκυρας απευθύνει έκκληση για συνέχιση της προσπάθειας από όλους μας, παρακαλεί όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν άμεσα και όσοι έχουν εμβολιαστεί να ακολουθήσουν το σχεδιασμό των επόμενων δόσεων και όλοι να να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Να είμαστε βέβαιοι ότι αν συνεχίσουμε την προσπάθεια Όλοι μαζί , υγιείς και δυνατοί θα τα καταφέρουμε. Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Κώστας Κιτσάκης
Ο Γεν. Γραμματέας Γιώργος Καλούδης