Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ στο Μαράσλειο (video)

ΑΔΕΔΥ
12 Nov 2021 / 13:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στον Δήμόσιο Τομέα, μετά από κάλεσμα του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαράσλειο Δημαρχειακό Μέγαρο. ΤΣτην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας και η ΔΑΣ-ΟΤΑ.



Τα σωματεία απαιτούν:

- Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις και στοχοποιήσεις εργαζομένων 

- Να αρθεί η νομικά ανυπόστατη διοικητική απόφαση της προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. απαλλαγής από καθήκοντα προϊσταμένου, του Β. Χριστοδούλου - προέδρου του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ & Να επιστραφεί ο μισθός που του περιέκοψαν. Να επιστρέψουν δικαιωματικά, οι εργαζόμενοι του 4ου Παιδικού Σταθμού όταν λειτουργήσει ως βρεφικός σταθμός.

- Να σταματήσουν οι αναστολές εργασίας στου υγειονομικούς του Γ.Ν.Κ. και να πληρωθούν όλοι οι μισθοί που τους περιέκοψε το κράτος.

- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρονοσηλευτικού προσωπικού - καθαριότητας στο Γ.Ν.Κ

- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των συμβασιούχων στο ΓΝΚ, (Δήμοι - ΕΣΠΑ /Παιδικοί σταθμοί). ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού στους Δήμους και στη Δημόσια Διοίκηση.

- Να σταματήσει η στέγαση μαθητών σε Containers. Σχεδιασμός με κρατική ευθύνη - χρηματοδότηση, για κατασκευή σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Σύγχρονοι κρατικοί - Δημοτικοί παιδικοί - βρεφονηπιακοί σταθμοί, δωρεάν για όλα τα νήπια και βρέφη σε κάθε δημοτική ενότητα.

- Άμεση κρατική αποζημίωση στο 100% για τους πληγέντες απ’ τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, με προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και επαγγελματίες. Άμεσος σχεδιασμός με κρατική χρηματοδότηση για σύγχρονα έργα αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής - αντισεισμικής προστασίας σε όλο το νομό Κέρκυρας.