Στάση εργασίας και διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ στο Μαράσλειο (video)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στον Δήμόσιο Τομέα, μετά από κάλεσμα του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ.

12
Νοεμβρίου / 2021

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαράσλειο Δημαρχειακό Μέγαρο. ΤΣτην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας και η ΔΑΣ-ΟΤΑ.Τα σωματεία απαιτούν:

- Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις και στοχοποιήσεις εργαζομένων 

- Να αρθεί η νομικά ανυπόστατη διοικητική απόφαση της προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. απαλλαγής από καθήκοντα προϊσταμένου, του Β. Χριστοδούλου - προέδρου του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ & Να επιστραφεί ο μισθός που του περιέκοψαν. Να επιστρέψουν δικαιωματικά, οι εργαζόμενοι του 4ου Παιδικού Σταθμού όταν λειτουργήσει ως βρεφικός σταθμός.

- Να σταματήσουν οι αναστολές εργασίας στου υγειονομικούς του Γ.Ν.Κ. και να πληρωθούν όλοι οι μισθοί που τους περιέκοψε το κράτος.

- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρονοσηλευτικού προσωπικού - καθαριότητας στο Γ.Ν.Κ

- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των συμβασιούχων στο ΓΝΚ, (Δήμοι - ΕΣΠΑ /Παιδικοί σταθμοί). ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού στους Δήμους και στη Δημόσια Διοίκηση.

- Να σταματήσει η στέγαση μαθητών σε Containers. Σχεδιασμός με κρατική ευθύνη - χρηματοδότηση, για κατασκευή σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Σύγχρονοι κρατικοί - Δημοτικοί παιδικοί - βρεφονηπιακοί σταθμοί, δωρεάν για όλα τα νήπια και βρέφη σε κάθε δημοτική ενότητα.

- Άμεση κρατική αποζημίωση στο 100% για τους πληγέντες απ’ τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, με προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και επαγγελματίες. Άμεσος σχεδιασμός με κρατική χρηματοδότηση για σύγχρονα έργα αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής - αντισεισμικής προστασίας σε όλο το νομό Κέρκυρας.