ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο αύριο 12 Νοεμβρίου στις 12μ.μ.

ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο αύριο 12 Νοεμβρίου στις 12μ.μ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κυβέρνηση, Δήμαρχοι και Περιφερειακή αρχή Ι.Ν. αντί να αναλάβουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τους για τα χάλια της διαχρονικής υποβάθμισης έως και εγκατάλειψης των δομών υγείας, της σχολικής στέγης, των κοινωνικών δομών, και των δημόσιων υποδομών, φαίνεται ότι περί άλλων τυρβάζουν…

11
Νοεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κυβέρνηση, Δήμαρχοι και Περιφερειακή αρχή Ι.Ν. αντί να αναλάβουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τους για τα χάλια της διαχρονικής υποβάθμισης έως και εγκατάλειψης των δομών υγείας, της σχολικής στέγης, των κοινωνικών δομών, και των δημόσιων υποδομών, φαίνεται ότι περί άλλων τυρβάζουν…
 
Το τριτοκοσμικό και ξεχαρβαλωμένο οδικό δίκτυο (της κατά τ’ άλλα «ναυαρχίδας του τουρισμού») της Κέρκυρας, η παντελής απουσία σχεδιασμού έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, μετά τις πρόσφατες ανυπολόγιστες καταστροφές που υπέστη ο Κερκυραϊκός λαός, κυρίως φτωχοί  εργαζόμενοι, επαγγελματίες, άνεργοι και ανήμποροι, δεν αποτελεί  τυχαίο φυσικό φαινόμενο  τοπικής εμβέλειας.
 
Τόσο στην Κέρκυρα, όσο και σε όλη τη χώρα αποδεικνύεται πια περίτρανα, ότι στην πολιτική κόστους οφέλους, δε χωράνε οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Η έλλειψη αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης, αποδεικνύουν την γύμνια μιας πολιτικής, που κράτος και τοπική διοίκηση αποποιούνται στην πράξη την πολιτική ευθύνη, για την προστασία της περιουσίας  και της ζωής του λαού.
 
Οι δομές υγείας, τα νοσοκομεία και η Π.Φ.Υ. ειδικά στις συνθήκες της πανδημίας του Covid θα έπρεπε να αποτελούν τα κύρια πεδία κρατικής μέριμνας, με σύγχρονες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για το λαό και τους εργαζόμενους. Δυστυχώς, όμως οδηγούνται στην διάλυση μέσω της υποχρηματοδότησης. Η ανάλγητη και ανεύθυνη στάση του κράτους να μην προσλαμβάνει μόνιμο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό, εντατικοποιώντας σε απόλυτους ρυθμούς φυσικής εξουθένωσης γιατρούς και νοσηλευτές, φανερώνει το σχεδιασμό τους για κλείσιμο και συγχωνεύσεις κλινικών  και νοσοκομείων. Σχεδιασμούς που έχουν ακόμη να κάνουν με το χτύπημα όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, όπως και την μετατροπή της υγείας σε ακριβό εμπόρευμα μέσω του «νέου Ε.Σ.Υ.» με επιχειρηματικούς ομίλους, ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποιήσεις.
 
Η μόρφωση των παιδιών αντί να πραγματοποιείται σε σύγχρονες σχολικές και προσχολικές δομές, όπως επίσης οι κοινωνικές - προνοιακές δομές, το κράτος και τοπική διοίκηση με την πολιτική που ασκούν, καταδεικνύουν ότι οι παραπάνω ανάγκες αποτελούν «ενοχλητικά βαρίδια» που απομυζούν κρατικό χρήμα. Σε αυτές όμως τις δύσκολες συνθήκες και της ακρίβειας, η λαϊκή δυσαρέσκεια εκ των πραγμάτων αρχίζει να διογκώνεται και πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας, για λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες και για  κοινωνικά - εργατικά δικαιώματα.
 
Αυτήν ακριβώς την  ώρα  είναι επιστρατεύεται και αξιοποιείται  ο αυταρχισμός !
 
Κράτος και εργοδοσία αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο και το νόμο Χατζηδάκη για να εμποδίσουν   με   κάθε   τρόπο   τους   εργαζόμενους,   τους   συνδικαλιστές   και   τα   σωματεία   απ’   το
…«αναπόφευκτο»,  δηλαδή την εργατική - λαϊκή διεκδίκηση και δράση.
 
Οι απολύσεις σε διάφορους εργασιακούς χώρους, οι απειλές, η τρομοκρατία, η συκοφάντηση των αγώνων  και  η  στοχοποίηση  εργαζομένων  και  συνδικαλιστών,  είναι  η  απόδειξη  ότι  και  στην  «μετα-

μνημονιακή» εποχή της «κανονικότητας» και της ανάπτυξης για λίγους, όσοι διεκδικούν θα βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας και τους κράτους.
 
Οι τιμωρητικές αναστολές εργασίας στους υγειονομικούς, οι στοχοποιήσεις εργαζόμενων και συνδικαλιστών δεν αποτελούν μια επιμέρους έκφραση εργοδοτικής ή διοικητικής αυθαιρεσίας. Είναι η κορυφή του παγόβουνου και ο προπομπός της κρατικής καταστολής, η οποία θα επιχειρηθεί απέναντι σε όλο το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
 
Οι πρόσφατες στοχοποιήσεις, τόσο του Βαγγέλη Χριστοδούλου προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας, όσο και του Αλέξανδρου Κυπριανού προέδρου του σωματείου του Ψυχιατρικού τομέα του Γ.Ν.Κ., επειδή αποκαλύπτουν ανεπάρκειες και αυθαιρεσίες των διοικήσεων στο ΓΝΚ και στο Δήμο, αποδεικνύουν τα παραπάνω. Στην ίδια κατεύθυνση και στη λογική αποποίησης πολιτικών ευθυνών, εντάσσεται και η στοχοποίηση της πρώην προϊσταμένης νηπιαγωγού Κοντοκαλίου, από τη Δημοτική αρχή κεντρ. Κέρκυρας.
Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, η πρόεδρος του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ., μετά την νομικά ανυπόστατη και τιμωρητική απαλλαγή από καθήκοντα προϊσταμένου και απομάκρυνση του Β. Χριστοδούλου απ’ τον 4ο Παιδικό σταθμό, προχώρησε και σε καταχρηστική περικοπή του μισθού του (ύψους 400 ευρώ), με διαδικασίες διοικητικά αυθαίρετες και νομικά διάτρητες.
 
Για  όλες  αυτές  τις  άθλιες  μεθοδεύσεις,  οι  εργαζόμενοι  της  Κέρκυρας  είναι  ώρα  να  ορθώσουν αγωνιστικά το ανάστημά τους. Να βροντοφωνάξουμε δυναμικά και μαζικά:
 
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ !
 
Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ :
-     ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ Δ ΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Την  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12/11  &  ΩΡΑ  12:00  μ.μ.  ως  τη  λήξη  του  ωραρίου.  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  στις  12:30  μμ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ).
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • NΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
  • Να αρθεί η νομικά ανυπόστατη διοικητική απόφαση της προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. απαλλαγής από καθήκοντα προϊσταμένου, του Β. Χριστοδούλου - προέδρου του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ & Να επιστραφεί ο μισθός που του περιέκοψαν. Να επιστρέψουν δικαιωματικά, οι εργαζόμενοι του 4ου Παιδικού Σταθμού όταν λειτουργήσει ως βρεφικός σταθμός.
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Γ.Ν.Κ. και να πληρωθούν όλοι οι μισθοί που τους περιέκοψε το κράτος. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρονοσηλευτικού προσωπικού - καθαριότητας στο Γ.Ν.Κ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των συμβασιούχων στο ΓΝΚ, (Δήμοι - ΕΣΠΑ /Παιδικοί σταθμοί). ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού στους Δήμους και στη Δημόσια Διοίκηση.
  • Να σταματήσει η στέγαση μαθητών σε Containers. Σχεδιασμός με κρατική ευθύνη - χρηματοδότηση, για κατασκευή σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Σύγχρονοι κρατικοί - Δημοτικοί παιδικοί - βρεφονηπιακοί σταθμοί, δωρεάν για όλα τα νήπια και βρέφη σε κάθε δημοτική ενότητα.
  • Άμεση κρατική αποζημίωση στο 100% για τους πληγέντες απ’ τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, με προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και επαγγελματίες. Άμεσος σχεδιασμός με κρατική χρηματοδότηση για σύγχρονα έργα αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής - αντισεισμικής προστασίας σε όλο το νομό Κέρκυρας.
 
Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
Ο πρόεδρος   Χριστοδούλου Βαγγέλης
Η γραμματέας  Παγκράτη Πόπη