Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραίτηση Μωραΐτη από το Επιμελητήριο

Παραίτηση
11 Nov 2021 / 09:13

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο θέμα της στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον «Μπάλλο».

Την παραίτησή του γνωστοποιεί ο Αλκίνοος Μωραΐτης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Χονδρογιάννη, καταγγέλλοντας τη στάση του φορέα στο θέμα των καταστροφών του Μπάλλου.

Η επιστολή παραίτησης:
 
ΠΡΟΣ
κ. Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κέρκυρας
Κοινοποίηση προς γνώση
κκ. Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Κέρκυρας
ΜΜΕ
 
Επιστολή παραίτησης από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας
 
κ. Πρόεδρε,
δια της παρούσης μου, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εντελώς απουσία-αδιαφορία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο να ανταποκρίνεται για την έμπρακτη και άμεση στήριξη των πληγέντων Κερκυραϊκών επιχειρήσεων (μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας) που υπέστησαν τεράστιες ζημιές κατά διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας «Μπάλλος» που έπληξε το νησί μας. Ενώ όλη η στήριξη που μπόρεσα να προσφέρω μέσω του Κυρίου Στέφανου Γκίκα, δεν είχε δυστυχώς, καμία σχέση με το επιμελητήριο.
 
Το επιμελητήριο δείχνει ανεπαρκές και αδυνατεί να στηρίξει τις επιχειρήσεις του νησιού. Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ βάση του Νόμου 44972017 Αρ. 74 παράγραφος 2, ενώ δικαιούμουν τη θέση του Β αντιπροέδρου στο επιμελητήριο, δεν την δέχτηκα.

Συνεχίζω να ενδιαφέρομαι και να προσφέρω στις επιχειρήσεις της Κέρκυρας, όπως και τότε που με τη βοήθεια του Στέφανου Γκίκα άνοιξα τα μαγαζιά τις Κυριακές ώστε να κινηθεί η ρευστότητα και η εξυπηρέτηση του πολίτη.  

Με εκτίμηση,
Αλκίνοος Μωραΐτης