Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γερμανού Πρέσβη στην Κέρκυρα

Γερμανός Πρέσβης
10 Nov 2021 / 10:48

Συνάντηση με τους αντιπεριφερειάρχες Κ. Καποδίστρια και Κώστα Ζορμπά - Επίσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο - Συνάντηση με τη Μερόπη Υδραίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναντήσεις με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Ernst Reichel και τον επίτιμο πρόξενο της Γερμανίας στη Κέρκυρα Κωνσταντίνο Γισδάκη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Υποθέσεων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας τόσο σε δείπνο που παρατέθηκε για την βράβευση της προφοράς του κ. Γισδάκη στο Corfu Palace όσο και στο γραφείο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κωνσταντίνου Ζορμπά.
 

Στο πλαίσιο των συναντήσεων συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θεμάτων τρόποι συνεργασίας σε θέματα κατάρτισης, τεχνογνωσία η οποία μπορεί να διατεθεί, ο τρόπος διαχείρισης της πανδημίας στα νησιά του Ιονίου, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με εναλλακτικές μορφές τουρισμού , αλλά και οι διαφορές Βορρά – Νότου.

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης υποδέχτηκε την Τρίτη 09/11/2021 στο Επιμελητήριο σε μια προγραμματισμένη εθιμοτυπική συνάντηση τον αξιότιμο Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ (Ernst Riechel) συνοδευόμενος από τον Επίτιμo Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Κέρκυρα κ. Κωνσταντίνο Γισδάκη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Μαριάνθη Ρέβη και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Στέφανος Σπάτουλας.



Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας συζήτησε με τον κ. Πρέσβη θέματα που αφορούν την τοπική επιχειρηματικότητα και επικεντρώθηκε κυρίως σε εμπορικά θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, σε μια ευγενική χειρονομία φιλοξενίας προσέφερε στον Πρέσβη αναμνηστικό με το λογότυπο του Επιμελητηρίου συνοδευόμενο από τοπικά προϊόντα.

Με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα Dr Ernst Reichel είχε στο Μαράσλειο μέγαρο η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Τη συνάντηση μεταξύ άλλων απασχόλησαν θέματα συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού αλλά και ζητήματα που αφορούν την οικονομία και την διαχείριση των απορριμμάτων. Ο Πρέσβης επεσήμανε στην εξειδικευμένη τεχνογνωσία που υπάρχει στη Γερμανία ως προς την  διαχείριση απορριμμάτων και από την πλευρά της η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα αυτό στο νησί μας μετά από κοπιώδη προσπάθεια και συντονισμένες ενέργειες.



Σε ό,τι αφορά τον  τουρισμό επισημάνθηκε ότι υπάρχουν αυξητικές τάσεις αφίξεων από τη Γερμανία ενώ ιδιαίτερα ελκυστικές είναι και εναλλακτικές μορφές τουρισμού οι οποίες προσφέρονται στο νησί μας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στην Κέρκυρα Κωνσταντίνος Γισδάκης καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός ενώ στο τέλος αυτής έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.