Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε εξέλιξη τα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου Κεντρικής Κέρκυρας

Οδικό δίκτυο
09 Nov 2021 / 14:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου σε όλο το εύρος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Τις εργασίες που εξελίσσονται σε τρεις διαφορετικές εργολαβίες που αφορούν σε αποκατάσταση δρόμων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου η οποία περιόδευσε σήμερα στις περιοχές αυτές συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Καλόγερο.
         

Ειδικότερα, η Δήμαρχος επισκέφθηκε την περιοχή Γαζάτικα όπου εκεί ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου που ξεκινά από την Εθνική Παλαιοκαστρίτσας προς το χωριό της Κάτω Κορακιάνας μήκους περίπου 2,5 χλμ καθώς και του έργου αποκατάστασης της οδού στην περιοχή Πουλάδων (όπισθεν Λουτσιόλα). Η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά σε έργα συντήρησης των Δ.Ε. Φαιάκων και Κερκυραίων, προϋπολογισμού 2.541.366 ευρώ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει και έργο νέας ασφαλτόστρωσης στον κύριο κορμό του  συνόλου του οδικού δικτύου της περιοχής Ποταμός καθώς και στην περιοχή Καναλίων προς Καστανιά μήκους 3,5 χλμ.







         
Η Μ. Υδραίου επισκέφθηκε και την περιοχή των Καστελλάνων όπου τα έργα εκεί αφορούν στη συντήρηση και αποκατάσταση του συνδετήριου δημοτικού δρόμου Καστελλάνων Μέσης προς Καλαφατιώνες καθώς και την περιοχή Βυρού όπου και εκεί οι εργασίες νέας ασφαλτόστρωσης είναι σε εξέλιξη.

Η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά το έργο συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου τις Δημοτικές Ενότητες Αχιλλείων, Παλαιοκαστριτών και Παρελίων προϋπολογισμού 1.132.717,39 ευρώ.
         

         
Τέλος, η Δήμαρχος επισκέφθηκε και την περιοχή της Αγ. Αικατερίνης όπου εκεί γίνεται στα όρια του δημοτικού δρόμου συνολική παρέμβαση ασφαλτόστρωσης μετά από δεκαετίες. Ειδικότερα ο εργολάβος παρεμβαίνει στο δρόμο που ξεκινάει από τα φανάρια Αγ. Αικατερίνης έως τη διασταύρωση Νοσοκομείου όπου συναντάει τον επαρχιακό δρόμο Αγρού Κοντοκαλίου. Η εν λόγω εργολαβία αφορά στο έργο αντιμετώπισης έκτακτων φθορών οδικού δικτύου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.


         
Σημειώνεται ότι τα έργα συντήρησης, αποκατάστασης και νέας ασφαλτόστρωσης σε μεγάλο μήκος του δημοτικού οδικού δικτύου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι τα έργα εξελίσσονται ομαλά, έργα που επί δεκαετίες στην Κέρκυρα δεν είχαν γίνει και τόνισε ότι ο Δήμος δεν σταματά να διεκδικεί τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν ώστε να αλλάξει η εικόνα του οδικού δικτύου του Δήμου.