Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλούδης vs Κοντού για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Δικηγορικός Σύλλογος
08 Nov 2021 / 12:45

Στις 28 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 44.856 δικηγόροι ανά την Ελλάδα στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για να αναδείξουν νέους προέδρους και νέα Διοικητικό Συμβούλια.

Στην Κέρκυρα ως υποψήφιοι Πρόεδροι κατέρχονται ο νυν Πρόεδρος Γιώργος Καλούδης που διεκδικεί την ανανέωση της θητείας του για ακόμη τέσσερα χρόνια και ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, Γιάννης Κοντός.

Όσον αφορά τους υποψήφιους συμβούλους για τις 10 θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, συνολικά 19 μέλη του ΔΣΚ διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Εξ αυτών οι 6 προέρχονται από το απερχόμενο Δ.Σ του ΔΣΚ και συγκεκριμένα οι Σπ.Παγκράτης, Αλ.Παπαδάτος, Σπ.Βαρθολομαίος. Ι.Μάρτης, Ν.Ορφανουδάκη και Κ. Σκολαρίκη, ενώ δεν κατεβαίνουν εκ νέου ως υποψήφιοι οι Κ. Ίσερης και Σπ.Μαυρόπουλος.

Ειδικότερα ως υποψήφιοι σύμβουλοι κατέρχονται οι:
ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΗ
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΒΟΥΣΟΛΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΑΓΚΛΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΑΡΔΑΜΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΚΑΤΕΧΗ ΕΥΔΟΚΙΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ
ΜΑΡΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΦΩΤΙΟΥ
ΜΟΥΡΑΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ του ΖΑΧΑΡΙΑ
ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ ΝΑΤΑΛΙΑ του ΠΑΡΙ
ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ
ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΣΩΚΡΑΤΗ
ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΚΟΛΑΡΙΚΗ ΚΑΣΣΙΑΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΟΥΚΕΡΑ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΝΑ (ΜΑΡΙΛΕΝΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΩΜΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Πηγαδάκια»

Στο μεταξύ οι ζυμώσεις, τα «πηγαδάκια» αλλά και τα ανοιχτά καλέσματα σε στέκια της πόλης σε χαλαρό πάντα κλίμα έχουν ξεκινήσει ήδη από τους δυο υποψήφιους προέδρους με την κουβέντα φυσικά να περιστρέφεται στα μείζονα θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους με φόντο την εκλογική αναμέτρηση στις 28 Νοεμβρίου.

Ψηφίζουν 307

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας έχουν 307 εγγεγραμμένα μέλη. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 π.μ. και θα κλείσουν στις 7 μ.μ., οπότε και αναμένεται να γίνει η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη του νέου Προέδρου και των συμβούλων. Πρόεδρος αναδεικνύεται όποιος έχει συγκεντρώσει το 50% συν ένα των ψήφων, διαφορετικά διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές. Η θητεία του νέου ΔΣ που θα είναι εντεκαμελές αρχίζει την 01-01-2022 και ολοκληρώνεται στις 31-12-2025.

Οι υποψήφιοι

Ο Γιώργος Καλούδης, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ και ο οποίος ασκεί καθήκοντα Προέδρου του ΔΣΚ από το 2018 έχει έντονη δραστηριότητα στα κοινά. Είναι δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» στο δημοτικό συμβούλιο Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων, ενώ υπήρξε περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Επτανησιακής Αναγέννησης» στο Π.Σ Ιονίων Νήσων. Επίσης υπήρξε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας, Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων Νήσων του ΠΑΣΟΚ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αναπληρωτής Γραμματέας του τομέα Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής. Παράλληλα την 16ετία 1990 – 2006. εκλέγονταν, συνεχώς, Δημοτικός Σύμβουλος Κερκυραίων, την 16ετία 1990 – 2006, ενώ διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κερκυραίων και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων.

Έτερος διεκδικητής είναι ο Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω Γιάννης Κοντός, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας. Μάλιστα ενόψει της υποψηφιότητάς του για τον ΔΣΚ ο κ.Κοντός αποφάσισε να μην διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του στις εσωκομματικές εκλογές της τοπικής ΝΔ διαχωρίζοντας την κομματική του δραστηριότητα από την στόχευσή του για τον ΔΣΚ. Σημειώνεται ότι ο κ.Κοντός ως ενεργός πολίτης έχει πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση, ενώ ασκεί την μάχιμη δικηγορία επί 19 έτη.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ