Σάββατο 30.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λάμπει δια της συνεχούς απουσίας του το Επιμελητήριο Κέρκυρας

Σπύρος Σιμάτης
08 Nov 2021 / 10:56

Γράφει ο Σπύρος Σιμάτης

Στις 14 Οκτωβρίου η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτύπησε με μεγάλη σφοδρότητα την Κέρκυρα δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα και προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στις περιούσιες ανθρώπων και επαγγελματιών μελών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Το νησί τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο πρώτος δημόσιος φορέας που έπρεπε να είχε παρέμβει άμεσα για να εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πληγέντες και να προσφέρει οικονομική ενίσχυση ειδικότερα στα μέλη του, ήταν το Επιμελητήριο Κέρκυρας που διαθέτει και μεγάλο χρηματικό αποθεματικό.

Μέχρι σήμερα όμως αντί να ευρίσκεται στα πλευρά των πληγέντων επιχειρήσεων που είναι μέλη του και καταβάλλουν τις ανάλογες συνδρομές, το Επιμελητήριο Κέρκυρας δεν έλαβε καμία πρωτοβουλία προς το σκοπό αυτό και ούτε εξεδόθη δελτίο τύπου συμπαράστασης (ας σημειωθεί ότι για τις πυρκαγιές της Εύβοιας του Αυγούστου 2021 όπως και για εκείνες της Αττικής του Αυγούστου 2018, το Επιμελητήριο Κέρκυρας έκανε δωρεές 5.000 και 16.500 ευρώ αντιστοίχως).

Αντιθέτως πρόσφατα προέβη στην οργάνωση τελετής (30-31 Οκτωβρίου) για τον εορτασμό των 170 χρονών ίδρυσής του με δαπάνες για διάφορα γεύματα, φωτογραφήσεις, βιντεοσκοπήσεις, προμήθεια λουλουδιών, κλπ ύψους 9.000 ευρώ περίπου και στην πραγματοποίηση ταξιδιών μελών του Διοικητικού Συμβούλιου από τα οποία κανένα όφελος έχει το Επιμελητήριο.

Αυτός ο τρόπος διοίκησης των θεμάτων του Επιμελητηρίου (χωρίς οργάνωση, στόχο, σχεδιασμό, στρατηγική) όπως και η παντελή απουσία του από τα πραγματικά προβλήματα που πλήττουν την κοινωνία μας και την τοπική οικονομία του νησιού που μετά βεβαιότητα δεν αντιλαμβάνονται καν από τον Πρόεδρο κ.Γιώργο Χονδρογιάννη όπως και από τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης, ήταν οι κύριοι λόγοι για τους οποίους στις 22 Μαρτίου 2021 κατέθεσα την παραίτηση μου από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι λόγοι της παραίτησης μου, μερικές ημέρες αργότερα, επιβεβαιωθήκαν και από την επιστολή διαμαρτυρίας που δέκα από τα μεγαλύτερα επαγγελματικά σωματεία της Κέρκυρας απεστάλησαν στον Υπουργό Ανάπτυξης περιγράφοντας το Επιμελητήριο Κέρκυρας «ως ανύπαρκτο».

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται ότι είναι πλήρως ικανοποιημένος με το «έργο» (…) που παράγει ανελλιπώς το Επιμελητήριο Κέρκυρας στους επαγγελματίες της Κέρκυρας αφού έως σήμερα δεν προέβη (ως έχει αρμοδιότητα εκ του Νόμου με αιτιολογημένη απόφασή του) στην διάλυση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σπύρος Σιμάτης