Το Επιμελητήριο Κέρκυρας καλεί τον εμπορικό κόσμο και τους πολίτες να εμβολιαστούν

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας καλεί τον εμπορικό κόσμο και τους πολίτες να εμβολιαστούν

«Ας στείλουμε το μήνυμα όλοι μαζί με αίσθημα ευθύνης, ότι η Κέρκυρα αποτελεί έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό κερδίζοντας το στοίχημα της υγειονομικής και οικονομικής επιβίωσης»

05
Νοεμβρίου / 2021

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Το διάστημα της πανδημίας αντιμετωπίσαμε και καταγράψαμε ως φορέας που εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού μια πρωτόγνωρη κατάσταση αντιμετωπίζοντας τις δυσάρεστες & ανεπανόρθωτες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες εξαιτίας του φονικού ιού.

Πολλοί συνάνθρωποι μας δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους, πολλές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο ή είναι στα πρόθυρα, εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους και η οικονομία δοκιμάζεται σκληρά. Ο εμβολιασμός αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συμβάλλει στη «θωράκιση» της δημόσιας υγείας και αποτελεί δείκτη ευημερίας για κάθε κοινωνία.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας καλεί όλο τον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και όλους τους πολίτες της Κέρκυρας να εμβολιαστούν γιατί είναι ο μόνος τρόπος να περάσουμε στην επόμενη ημέρα, που θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους αυτής της δύσκολης περιπέτειας που βιώνουμε όλοι μας. Δείχνουμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη και εμβολιαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την προστασία τη δική μας και του κοινωνικού συνόλου.

Ας εμβολιαστούμε όλοι, ώστε να έχουμε είναι στο χέρι μας η ευκαιρία να νικήσουμε σε αυτή τη μάχη για τη ζωή, στέλνοντας το μήνυμα όλοι μαζί με αίσθημα ευθύνης, ότι η Κέρκυρα αποτελεί έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό κερδίζοντας το στοίχημα της υγειονομικής και οικονομικής επιβίωσης. Ο ρόλος που παίζει ο καθένας στην κοινότητα θα καθορίσει τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Η Κέρκυρα πρέπει να δώσει το παράδειγμα και να σταθεί όρθια με τη συμβολή όλων μας.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης