Επαφές και αποτελέσματα της παρουσίας Υδραίου-Βαρούχα στη World Travel Market

Επαφές και αποτελέσματα της παρουσίας Υδραίου-Βαρούχα στη World Travel Market

Eπαφές με σημαντικούς αερομεταφορείς και πράκτορες του Η.B. αλλά και άλλων προορισμών, καθώς και με εκπροσώπους διεθνών τουριστικών περιοδικών και influencers

05
Νοεμβρίου / 2021

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι  στο Μαράσλειο, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας, σχετικά με  τις επαφές  και  τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Κέρκυρας  στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM 2021.
 
Στην τοποθέτηση τους ανέλυσαν τη στρατηγική που ακολουθεί ο Δήμος για την προώθηση ολόκληρου του προορισμού και εστίασαν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του υλικού και την δυναμική διάχυσης της τουριστικής πληροφορίας στις μεγάλες αγορές που ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες και τους φορείς του νησιού και των Παξών.


 
Επίσης η Δήμαρχος έκανε εκτεταμένη αναφορά στις επαφές που έγιναν με σημαντικούς αερομεταφορείς και πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και άλλων προορισμών, καθώς και με εκπροσώπους διεθνών τουριστικών περιοδικών και influencers, με ιδιαίτερη έμφαση στις αναδυόμενες αγορές όπως της Ισπανίας, Γαλλίας, Ουκρανίας και Ρωσίας. Επίσης αναφέρθηκε στις επαφές και τη συνεργασία που υπάρχει με το Γενικό γραμματέα του ΕΟΤ και τον Υπουργό τουρισμού για τα προβλήματα των τουριστικών επιχειρήσεων για τις πρόσφατες καταστροφές.
 
Ο Αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Βαρούχας, αναφέρθηκε στην φυσική παρουσία του Δήμου στην Βρετανική αγορά που αποτελεί και τη βασική πηγή τουριστών του νησιού και την στενή συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς και τον ΕΟΤ για τη συντονισμένη και πλέον αποδοτική προβολή του προορισμού.

Συγκριμένα  κ. Βαρούχας  ανέφερε: '' Η συνεργασία με τον ΕΟΤ και τους εμπλεκόμενους φορείς είναι πολύ σημαντική και ελπίζουμε αυτή να ενισχυθεί.  Σημαντική επίσης είναι η ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, έναντι του παραδοσιακού μοντέλου sea & sun, έτσι ώστε να πετύχουμε μεγαλύτερη απόδοση στην τοπική κοινωνία και την διεύρυσνη της τουριστικής σεζόν ''.