Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με αυτόνομο περίπτερο ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας στη World Travel Market

World Travel Market
02 Nov 2021 / 15:28

Στο Λονδίνο βρίσκεται η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας και ήδη έχουν προχωρήσει σε συναντήσεις με στόχο την προβολή της Κέρκυρας και των Παξών

ΛΟΝΔΙΝΟ. Με αυτόνομο χώρο στο γενικότερο περίπτερο του ΕΟΤ συμμετέχει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στη διεθνή τουριστική έκθεση  World Travel Market  που ξεκίνησε χθες στη βρετανική πρωτεύουσα. Στο Λονδίνο, βρίσκεται η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας και ήδη έχουν προχωρήσει σε συναντήσεις με στόχο την προβολή της Κέρκυρας και των Παξών ως κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.
         
Η Δήμαρχος στα πλαίσια της έκθεσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει  με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια ενώ είχε και σειρά επαφών με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, ταξιδιωτικούς πράκτορες αλλά και δημοσιογράφους έντυπων τουριστικών περιοδικών, ταξιδιωτικών blogs και influencers. 



Η Μ. Υδραίου συναντήθηκε επίσης με το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη τον οποίο ενημέρωσε για την προσπάθεια την οποία καταβάλει ο Δήμος με τις μικρές οικονομικές δυνατότητες τις οποίες έχει για τη στήριξη της Κέρκυρας ως δημοφιλή προορισμό. Μάλιστα, η κ. Υδραίου ζήτησε στενότερη συνεργασία και υποστήριξη από τον ΕΟΤ ώστε η Κέρκυρα ως κορυφαίος για τη χώρα ταξιδιωτικός προορισμός να έχει την προβολή που της αξίζει.
         
Η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού συναντήθηκαν επίσης με τη νέα Διευθύντρια του ΕΟΤ στο Λονδίνο Ελένη Σκαρβέλη όπου προγραμμάτισαν τη διοργάνωση κοινών δράσεων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη βρετανική αγορά. Επίσης, συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Μ. Βρετανίας (ABTA) Matt Turton, όπου αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας μέσω σύναψης διμερούς συμφωνίας για την προώθηση της Κέρκυρας και των σχετικών πληροφοριών σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου. 



Με τη διαδικασία αυτή, δίνεται η δυνατότητα να ανοίξει ουσιαστικά ο δρόμος για συνεργασία των τοπικών επιχειρήσεων με τη βρετανική τουριστική βιομηχανία.
         
Συνάντηση επίσης είχαν με διευθυντικά στελέχη της Jet2 Holidays John Taylor & Jacob Bramley οι οποίοι έκαναν γνωστό ότι έχουν αποφασίσει  αύξηση των πτήσεων προς την Κέρκυρα ενώ ενημέρωσαν και για τις περαιτέρω κινήσεις της εταιρείας.


         
Στόχος της αντιπροσωπείας του Δήμου, με την παρουσία της στην έκθεση και τις συναντήσεις τις οποίες έχει προγραμματίσει, είναι η προβολή της Κέρκυρας μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Όπως ανέφερε η Δήμαρχος, “τα νησιά μας δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα αλλά προσφέρουν το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι σε συνδυασμό με τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του τόπου μας και μια μοναδική κουλτούρα. Αυτά όλα προσφέρουν μια συνολική εμπειρία στον επισκέπτη και αυτό επιθυμούμε να αναδείξουμε με εξωστρέφεια συμμετέχοντας στη μεγάλη αυτή τουριστική έκθεση.”
         


Σημειώνεται ότι  για πρώτη φορά ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συμμετέχει στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου χωρίς έντυπο διαφημιστικό υλικό. Ο Δήμος, ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες ανάγκες προβολής, έχει προχωρήσει σε ψηφιοποίηση του διαφημιστικού υλικού το οποίο πλέον παρέχεται στους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά μέσω των QR codes που έχει δημιουργήσει.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, με ένα απλό σκανάρισμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν τις πληροφορίες που επιθυμούν για τον προορισμό και να περιηγηθούν στην Κέρκυρα και τους Παξούς ηλεκτρονικά.