Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμμετοχή του 2ου Δημ.Σχολείου Λευκίμμης στο Erasmus+

ΕΡΑΣΜΟΥΣ
27 Οκτωβρίου 2021 / 15:05

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε με αφορμή την ανάληψη των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων από τη Γαλλία - Παρίσι 2024

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. Ξεκίνησε η πραγματοποίηση του ελληνογαλλικού προγράμματος συνεργασίας σχολείων στα πλαίσια του Erasmus+ με θέμα "Partageons tous la passion des Jeux" (“Ας μοιραστούμε το πάθος μας για τους Αγώνες”). Το θέμα του είναι η σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αξίες που πρεσβεύουν (άμιλλα, συνεργασία, ισότητα) και η αξιοποίηση του πνεύματος του Ολυμπισμού.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε με αφορμή την ανάληψη των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων από τη Γαλλία - Παρίσι 2024 και αφορά συμμετοχή ελληνικών δημοτικών και γυμνασίων από όλη την Ελλάδα με αντίστοιχες μονάδες της περιοχής της Νορμανδίας. Υποστηρίζεται από τις τοπικές αρχές της Νορμανδίας, τις πρεσβείες Ελλάδας και Γαλλίας αντίστοιχα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας. 

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης συμμετέχει από την προηγούμενη χρονιά στο εν λόγω πρόγραμμα συμπράττοντας με το δημόσιο δημοτικό σχολείο του Pont I' Évêque στην αντίστοιχη πόλη της Νορμανδίας.
Μεταξύ 12 και 17 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη 4 εκπαιδευτικών από τη Γαλλία στη Λευκίμμη. Οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το σχολείο, συνάντησαν τους μαθητές της 6ης δημοτικού και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στην περιοχή ανακαλύπτοντας φυσικές ομορφιές καθώς και χώρους πολιτισμού και αθλητισμού. Συνεργάστηκαν με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς για την κατάρτιση των δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν με τους μαθητές τους στην επίσκεψή τους τον μήνα Μάιο.

Το αντίστροφο θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία τον Ιανουάριο με την επίσκεψη των Ελλήνων εκπαιδευτικών. Η μετάβαση των μαθητών της Λευκίμμης προβλέπεται για τον Απρίλιο. 

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους και αναμένεται με ανυπομονησία η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο σχολείων.