Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διακήρυξη της Κίνησης Κερκυραϊκού Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου

ΕΠΣΚ Εκλογές
26 Οκτωβρίου 2021 / 17:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εκλογές της Ένωσης μετά από αναβολές και παρατάσεις ενός χρόνου, είναι προ των πυλών, αφού την Παρασκευή 29 Οκτώβρη θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο...

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εκλογές της Ένωσης μετά από αναβολές και παρατάσεις ενός χρόνου, είναι προ των πυλών, αφού την Παρασκευή 29 Οκτώβρη θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο με δυο παρατάξεις (σε κοινό ψηφοδέλτιο) να διεκδικούν τη νίκη. Από τη μία η νυν παράταξη που διοικεί (είναι η Κίνηση Κερκυραϊκού Ποδοσφαίρου) με προτεινόμενο πρόεδρο τον κ. Γ. Κουλόπουλο και από την άλλη η αντιπολίτευση (Κερκυραϊκή Συμμαχία) με προτεινόμενο πρόεδρο τον κ. Ι. Βλαχόπουλο. Η παράταξη του κ. Κουλόπουλου μας έστειλε τη διακήρυξη της (δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας 25/10) την οποία δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια:
 
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 29ης ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ
Πέρασαν τρεισήμισι μήνες από την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της 30.6.2021 και η παράταξη μας πιστή στην απόφαση της για συμμετοχή περισσότερων σωματείων στην εκλογική διαδικασία κατέρχεται στις εκλογές της 29.10 .2921 ανταποκρινόμενη στο αίσθημα του συνόλου των σωματείων της δύναμης μας για δικαίωμα ψήφου. Καταφέραμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με την βοήθεια της Γραμματείας της Ένωσης και εξωτερικών συνεργατών να εγγραφούν στο μητρώο περισσότερα από 35 σωματεία τα οποία εκτός του δικαιώματος της ψήφου που τους παρέχει ο εκλογικός νόμος θα χρηματοδοτηθούν το επόμενο διάστημα με το ποσό των 2500 ευρώ σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού.
Καταφέραμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να επανακινήσουμε το Πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας στο χρονικό διάστημα που είχαμε ορίσει και με μικρή καθυστέρηση το Κύπελλο και τους αγώνες της Α Κατηγορίας παρ' όλες τις δυσκολίες με την έκδοση των νέων δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας και την καθυστερημένη απόφαση της ΓΓΑ για την συμμετοχή όλων των σωματείων στα πρωταθλήματα των Ενώσεων.
Πήραμε αποφάσεις στήριξης των σωματείων με την μη καταβολή του παραβόλου των δηλώσεων συμμετοχής Κυπέλλου και Πρωταθλημάτων, του παραβόλου για την Πιστοποίηση των προπονητών παρ' όλο που αντιμετωπίζουμε την αδιαφορία της πολιτείας και της ΕΠΟ για στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Προχωράμε με γνώμονα την ίση μεταχείριση για όλα τα σωματεία της δύναμης μας. Τις παροχές μέσα από αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για την στηρίξη τους. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της εξαγγελίας μας για χρηματοδότηση να προχωρήσει η διαδικασία για την αλλαγή σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο των καταστατικών τους, με το ποσό των 500 ευρώ.
Δεσμευόμαστε για την μη καταβολή δηλώσεων συμμετοχής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου για όλη την νέα θητεία πλην της ετήσιας συνδρομής σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης και με ποσό που θα αποφασισθεί στην Γενική Συνέλευση του Φεβρουαρίου όπου και θα γίνει η τροποποίηση του.
Δεσμευόμαστε να αναζητήσουμε τρόπους παραπέρα οικονομικής στήριξης των σωματείων μας αξιοποιώντας κάθε δυνατό τρόπο. Σταδιακά η οικονομική ενίσχυση θα αποκτήσει ευρύτερα χαρακτηριστικά για όλα τα σωματεία που έχουν πραγματική ανάγκη.
Να επιδιώξουμε την αύξηση του αριθμού των διαιτητών μας με νέες σχολές και να ενισχύσουμε την εκπαίδευση και την επιμόρφωση τους.
Να οργανώσουμε νέες σχολές προπονητών.
Να βελτιώσουμε το σώμα των παρατηρητών αγώνων με την δημιουργία ειδικής σχολής εκπαίδευσης τους σε όλους τους τομείς των αρμοδιοτήτων τους, ώστε να ανταποκρίνονται με επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.
Να εντείνουμε την προσπάθεια μας για την καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα των Μικτών ομάδων μας .
Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις παρεμβάσεις προς τους θεσμούς των Δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των Αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλαγή τάπητα στα γήπεδα Καρουσάδων, Περιβολίου, Αγίου Ματθαίου, Κοντοκαλίου και Κασιώπης, την ανακατασκευή των γηπέδων Καστελλάνων και Αγίων Δέκα τα μοναδικά με φυσικό χόρτο, και την κατασκευή νέων γηπέδων που έχουν εγκαταλειφθεί Άνω ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ, Αγίου Νικολάου, Κανακάδων, Κάτω Γαρούνα και Αγίου Μάρκου, καθώς και την υποχρέωση των  Κρατικών φορέων το μεγαλύτερο Αθλητικό Κέντρο, Εθνικό Στάδιο, να βρίσκεται πάντα σε καλή κατάσταση ώστε να φιλοξενεί σημαντικούς αγώνες των ομάδων του νησιού μας, αλλά και τον Τελικό του κυπέλλου Κέρκυρας.
Να ασκήσουμε εντονότερη και ουσιαστικότερη παρέμβαση στην ΕΠΟ για να αναδειχτούν και να επιλυθούν τα προβλήματα του τοπικού ποδόσφαιρου.
Γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ότι δίνετε έναν σκληρό καθημερινό αγώνα για την επιβίωση των σωματείων σας .
Την ώρα αυτή πιστεύουμε ότι το μοναδικό εχέγγυο για το μέλλον της διοίκησης του τοπικού ποδόσφαιρου είναι ότι γνωριζόμαστε καλά. Γι αυτό και δεν έχουν ανάμεσα μας θέση υποκριτικές λογικές λαϊκισμού και παροχολογιας, χαϊδέματος των αυτιών, ανούσιων και απραγματοποίητων υποσχέσεων. Αυτά δεν ταιριάζουν σε εμάς, γι αυτό όπως πάντα απευθυνόμαστε σε σας με ειλικρίνεια, ευθύτητα και εντιμότητα, χαρακτηριστικά που έχουν δημιουργηθεί από τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας.
Κάνοντας αυτόν τον απολογισμό, βούληση μας είναι να στηρίξουμε το τοπικό ποδόσφαιρο, δουλεύοντας με πάθος, με όραμα ,συνέπεια και χωρίς προσωπικές επιδιώξεις .
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης, Νάο Γεώργιο, Κούρκουλο Χριστόδουλο, Σουλάνη Κώστα, Σκλαβούνου Νίκη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και τους υποψήφιους για το Διοικητικό Συμβούλιο Αλεξάκη Αντώνη, Σπίνουλα Φίλιππα, Βαραγγούλη Βασίλη, Κοντάλιπο Γιώργο, Σοφιανό Στυλιανό, τους νεοεισερχόμενους Ασκητή Κώστα, Λάτσα Αλέξανδρο, Μουζακίτη Γεράσιμο και  Δοκανάρη Νίκο, όλους εργάτες του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.
Επίσης τους υποψήφιους για την Εκτελεστική Επιτροπή Αλυσανδράτο Θοδωρή -δικηγόρο, Βαρθολομαίο Σπύρο -δικηγόρο, Μήτση Γεωργία -λογίστρια και Κομιανό Νικόλαο για την επιλογή τους να στηρίξουν τις θέσεις και το όραμα της
Συνέπεια, ευθύνη, ικανότητα, προοπτική
«ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ»
Γιατί πάνω από όλα το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο