Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γεια σένα, Φώφη!

Κοσμάς Παυλίδης
26 Οκτωβρίου 2021 / 10:47

Γράφει ο Κοσμάς Παυλίδης

Οι αισθήσεις αρχικά έλκουν και έλκονται, αργότερα απωθούν και απωθούνται. Το σπουδαιότερο της ύπαρξης είναι η ψευδαίσθηση. Δημιούργημα βαθιάς γνώσης και μόρφωσης για όσα συμβαίνουν γύρω σου. Μεγάλη κατάκτηση η ψευδαίσθηση. Γενναία και τολμηρή πορεία, παράλληλη ίσως με την πραγματικότητα του σύμπαντος. Παραπλανητική η παρουσία μας που μόνον μια ψευδαίσθηση μπορεί να την πλησιάσει.

Οι αισθήσεις σε προετοιμάζουν και σε οδηγούν στον θάνατο, τον ανύπαρκτο. Στην ουσία αγνοείς τον ρόλο σου. Όλα γύρω σου είναι δημιούργημα των θανάτων. Επί πτωμάτων πατάμε όλοι. Δεν υπάρχει θάνατος γιατί δεν υπάρχει τέλος. Η παραπλάνηση και η ψευδαίσθηση είναι τα σπουδαιότερα εργαλεία για την κατανόηση του κόσμου. Είναι ασύλληπτη η ταχύτητα των πραγμάτων. Νομίζεις ότι στέκεις ακίνητος. Τα πάντα τρέχουν ασύλληπτα .

Έπρεπε να απογειωθείς Φωτεινή Γεννηματά, για να καταλάβουμε την χαρά της ζωής σου. Υπεράνθρωπη προσωπικότητα, συνέτριψες τις ανθρώπινες προκαταλήψεις και μικρότητες. Αετός υπερήφανος το πέταγμα σου, αργήσαμε να σε εντοπίσουμε. Κατάφερες και μας άφησες πίσω για να οδηγήσεις τα βήματα μας. Πετάς και μας καλείς στον δρόμο σου. Στον δρόμο της αέναης πάλης και παρουσίας. Πλούσια η γη που θα σε αγκαλιάσει. Τα ωραιότερα όντα θα ξεπηδήσουν.

Μακάρι η παρουσία σου, να ξυπνήσει δυνάμεις κρυμμένες μέσα μας. Δεν σου ταιριάζουν επικήδειοι. Διθυραμβικοί λόγοι σου αξίζουν και καλό κατευόδιο στον χρόνο τον άπαντα.

Έγινες μάθημα μοναδικό, πλησιάζοντας την πραγματικότητα. Τώρα που θα συναντήσεις τους γονείς σου, τον Γιώργο και την Κάκια, χορέψτε έναν Ζορμπά, μπας και κλωτσήσουμε την μιζέρια μας.
Να είσαι πάντα ΚΑΛΑ, Φώφη !
 
 
Κοσμάς Παυλίδης