Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου 1940

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
25 Οκτωβρίου 2021 / 12:42

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στις 12.15 μ.μ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Eθνικής Eπετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. 

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του
κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη  θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.  


Ειδικότερα για το φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 οργανώνονται οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη της Κέρκυρας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
1. ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ των καταστημάτων των δημοσίων και δημοτικών
υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Δημοσίων Επιχειρήσεων,
των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η πρωινή ώρα της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021.

2. ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 26ης και 28ης Οκτωβρίου 2021
- Πανηγυρικές εκδηλώσεις, κατά τις πρωινές ώρες, των μαθητών των Σχολείων
Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανάπτυξη σ’ αυτούς της σημασίας της
28ης Οκτωβρίου 1940 και ανάγνωση σχετικών ιστορικών κειμένων.
- Ώρα 12:00 Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της πόλης από φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου, μαθητές των Σχολείων, Προσκόπων και Οδηγών, όπου θα προσέλθουν συνταγμένοι και με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους. Στην τελετή αυτή θα παραστούν οι Εκπαιδευτικές Αρχές της Πόλεως και τιμητική φρουρά με συμμετοχή Φι-λαρμονικής.

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
- Ώρα 07:30 Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ’ όλες τις Εκκλησίες.
- Ώρα 08:00 Έπαρση της σημαίας στον ιστό του Ν. Φρουρίου (ΝΑΣΚΕ) με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος, που θα παραταχθούν στο χώρο προ της Πύλης.

- Ώρα 10:55 Τέλος προσελεύσεως των επισήμων στον Ιερό Ναό.
- Ώρα 11:00 Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, στην
οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και
Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας , από τον
κ. Εμμανουήλ Δρακάκη, Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθη-
κονομίας & Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

- Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Βουλευτές, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Δήμαρχο κεντρ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, Πρόεδρο Παραρτ. Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών-Στρατού, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών -Ναυτικού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών.

- Ώρα 12:15 Παρέλαση, δια της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Φοιτητών, Μαθητών Σχολών και Σχολείων, Οδηγών, Προσκόπων, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, με συμμετοχή των Φιλαρμονικών: <<Φ.Ε.Κ>>, «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ» και «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», κατά εθιμική τάξη, (διάλυση τμημάτων Παλαιά Ανάκτορα).

- Ώρα 17:30 Υποστολή σημαίας στο Ν.Φρούριο Κέρκυρας (ΝΑ.Σ.ΚΕ)